Yayın Tarihi:30 09 2016 02:49(1255)

Sinop Üniversitesi Uluslararası Bir İlke İmza Attı

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında, Sinop Üniversitesi ile 19ülkenin iş birliğinde gerçekleştirilecek 23 bilimsel projenin sözleşmesi YÖK toplantısalonunda düzenlenen törenle imzalandı.

Törene, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi Başkanı Doç. Dr. Tuncay Bayram ve üniversite rektörleri katıldılar.

Projeyle Uluslararası İş Birliği Geliştirilecek

Törende bir konuşma yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK tarafından ilk kez gerçekleştirilen Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı ile araştırma kapasitesinin artırılması, uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi, uluslararasılaşma süreçlerine katkı ile yurt dışındaki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin amaçlandığını belirtti.

YÖK'ün başlattığı ve birçok ülkeye örnek olan Mevlana Değişim Programı'nın geçmişte sadece öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğini içerdiğini anlatan Prof. Dr.M. A. Yekta Saraç, yeni YÖK'ün, 2016-2017 döneminden itibaren programı, "ülke odaklı", "alan odaklı" ve "proje tabanlı" olmak üzere üç kategoride yürütmeye başlayacağına dikkat çekti.

Projeye Sinop Üniversite Adına Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın İmzaladı

Ardından Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı protokolü, YÖK Başkanı Prof.Dr. M. A. Yekta Saraç ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından imzalandı. İmza töreninde Sinop Üniversitesi Proje Yönetim Ofisi Başkanı Doç. Dr.Tuncay Bayram'da hazır bulundu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

365751


Tasarım:DtGaNi