Yayın Tarihi:02 10 2016 20:27(830)

Yusuf Halaçoğlu'ndan Lozan tepkisi

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Lozan değerlendirmesinden dolayı Erdoğan'a tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Lozan’ı tanımayan söylemlerine Türk Tarih Kurumu eski Başkanlarından MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan tepki geldi. 12 Ada’nın Lozan’la Yunanistan’a bırakılmadığını anlatan Halaçoğlu tarihi hatayı şöyle düzeltti: “Adalardan bazıları Lozan’dan önce Yunanistan’a verilmişti. Sadece 12 ada vardı o da İtalyanların elindeydi. Lozan’da bırakın adaları, bağımsızlığınızı kabul ettirmek durumunda kaldınız. İşgal edilmiş bir ülkeden çıktınız. Dolayısıyla adaların verilişi Lozan’la değil Lozan’dan sonra 1948’den sonradır. İstanbul savaşla alınmadı Lozan’la alındı. Boğazların egemenliği Montrö ile tescillendi ama boğazlar Osmanlı döneminde neredeyse tamamen terk edilmişti. Adalardan çoğu zaten Yunanistan’a geçmişti. Savaşsız terk ettiler. Osmanlı döneminde Selanik’i bir kurşun atılmadan terk ettik. Yunanlılar Polatlı yakınlarına kadar gelmişlerdi. Bütün Anadolu nasıl Türkiye Cumhuriyeti’ne dâhil edildi. Rodos ne zaman topraklarımıza katıldı biliyorlar mı? Rodos, Sakız ’85 vs bunların hepsi 12 Ada içerisindeydi ve 1923 ile alakası yok. Birinci Dünya Savaşı sırasında İtalyanlar tarafından işgal edilmişti ve onların elindeydi.”

Haberleri yok

Halaçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Lozan’da ne olduğundan haberleri bile yok. Lozan’ın maddelerini, yazışmalarını görmüşler mi? Lozan ile Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını kabul etmeyen ülkeler Türkiye Cumhuriyeti’ni kabul etmek zorunda kaldılar. Yarın ‘Ben bunu söylemedim’ diyeceklerdir. Lozan, belgeleriyle ortada ama nasılsa millet bilmiyor ya. Dün de aynı şeyi söylemediler mi? ‘Biz terör örgütü ile görüşmedik’ Sonra da ‘Evet görüştük’ dediler. PYD’ye yardım için Barzani’yi soktular, şimdi de PYD’ye ‘Terör örgütü’ diyorlar. Şimdi hangisine inanacağız. Tarih bilgisi olmayanlar konuşmamalı.”

Haber: Yeniçağ - Hanife Açıkalın - Ankara

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: aslan 06 10 2016 22:41
"iramazaaaannn",,, bilgin kadar yaz lutfen,,, veya sacmalar yazip da rezil etme kendini!

4. Yorum: ramazan 03 10 2016 11:40
ha iste lazım lozani hezimet görenler iste burada kopuyor,300 bine yakın askerilerini oldurdugumuz itilaf devletleri lozan da ne aldi da istanbuldan çekildi.saltanati mi,harf inkilabını mi,türkçe ezan mi,camilerin kapatılması mi,tekke zaviye kanunları mi, geçmiş ile bağlarinin koparılması mi,kadınlara seçme hakkı verdik deyip 27 sene ikinci parti kurdurmadan sadece kendine oy verdirmek mi,ülkenin 100 sene boyunca kendi milli arabasını yapamamasi mi?bunlar gibi bekleyen onlarca soru tek hayali istanbul'u almak olan devletlerin elinden ne verdin de istanbul'u savaşmadan aldın

3. Yorum: itibar etmek 03 10 2016 05:01
ben halaçoğlu hocanın bilgilerine itibar ederim. siyasetçi ayrı bir şey tarihci farklı ve araştıran kişidir.af edersiniz derler ya "ağzı olan konuşuyor"

2. Yorum: adil açıkgöz 02 10 2016 22:43
yusuf halaçoğlu iyiki varsın...ağzına yüreğine sağlık.

1. Yorum: aslan 02 10 2016 20:44
tesekkurler sn. halacoglu!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

46143


Tasarım:DtGaNi