Yayın Tarihi:05 10 2016 18:08(968)

Türkeli'de Hayvanları Koruma Günü

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Türkeli Şubesi Başkanı Ayşe Özdemir, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle ilçede yürüttükleri çalışmaları anlattı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, önce ilçemizde ve bütün dünyada hakları yenmeyen, aç, susuz kalmayan, sevgiyle yetişen hayvanlar olmasını temenni ediyoruz.

Ama biliyoruz ki maalesef bu imkansız. Yine de bizler, bir canı yaşatabilmek için dahi olsa elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrencilere hayvan sevgisini anlatılmasını ve sınıf duvarlarında köşe hazırlamaları ile ilgili dilekçe yazdık.

Türkeli Belediye Başkan Yardımcımız sayın Hasan Erden Özden ile ilçe merkezindeki başıboş hayvanların durumu ile ilgili görüştük. Belediye Başkan Yardımcımız sayın Özden, bu konuyu kendisinin de önemsediği yalnız barınak için arazinin olmadığını belirtti. Bizler de bu konuda ilgili bakanlığa ve başbakanlığa dilekçe yazarak barınak için arazi talebinde bulunduğumuzu, dilekçemize cevap beklediğimizi Erden beye dile getirdik. Erden bey de bakanlık tarafından yer gösterildiği ve imkanlar elverdiği takdirde kurulması için çalışacaklarını kaydetti.

İnşallah başvurularımıza olumlu cevaplar gelir. İlçemizde başıboş gezen hem hayvanların hem insanların güvenliği için bir barınağımız olur.” dedi.

  Özdemir, “Çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayın”

Ailelerin, çocuklara her zaman merhamet duygusunu aşılaması gerektiğini hatırlatan Özdemir,

“Ailelere sesleniyorum; Lütfen çocuklarınızı eve kedi giriyor, köpek giriyor sözleriyle korkutmayın. Öyle çocuklar var ki bir kedi bile gördüğünde sanki canavar görmüş gibi oluyor. Lütfen yapmayın, çocuklarınıza hayvan sevgisini aşılayarak büyütün. Hayvanların da bizler gibi yaşama haklarının olduğunu, sevgiye ihtiyaçlarının bulunduğunu ve korunması gerektiğini öğreterek büyütün. Hayvan seven çocuklar, merhametli, paylaşımcı, sorumluluk sahibi bireyler olarak büyürler. Unutmayın, çocuklarınız sizin yarınınız. Yarınınızda size bakacak evlatlarınız olmasını istemez misiniz. Bunun ilk adımı da çocuklarınızı kendinizden başka canlıya vicdanlı olmasını gerektiğini öğreterek başlayabilirsiniz.

Bir Hadis-i Şerif'te de buyurduğu üzere, "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler." sözünü dikkate alarak, ailelerimizin çocuklarımıza karşı hayvan sevgisini aşılamaları gerekir.” dedi.

Haber: Türkeli Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

111761


Tasarım:DtGaNi