Yayın Tarihi:06 12 2016 04:10(1004)

Balkan Türkleri Samsun’da Buluştu

03-04 Aralık 2016 tarihlerinde Samsun Sera Otelde yapılan 10. Uluslararası ve Ulusal Balkan Tarihi Kongresine Kosava Cumhuriyeti Kamu Düzeni Bakanı Mahir Yağcılar, Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri rahmetli Dr. Sadık Ahmet beyin eşi Işık Ahmet Hanımefendi, Bulgaristan’daki Dost partisinin genel sekreteri ve Milletvekili Ahmet Hüseyin Türkiye’nin çeşitli yerlerinden tarihçi ve akademisyenlerin yanı sıra Samsun 19 Mayıs Üniversitesindeki tarihçi profesörler ve akademisyenler katılarak Balkanlarda yaşayan Türk soydaşlarımızın bütün baskılara ve zorbalıklara karşı Türk kimliklerini ve benliklerini koruduklarını anlattılar. Balkanlarda yaşayan Türk soydaşlarımıza her zaman sahip çıkacağız ve Türk Milleti adına tüm baskılara rağmen Türk kimliğini ve benliğini koruyan kardeşlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız dediler.

Kongreye Sinop ilimiz temsilen Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültürü ve Araştırmaları Derneği Başkanı Kenan Aral birlikte bir grup akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Başkan Aral kongrenin Balkan Tarihi ve Kültürünün tanıtımı, açısından çok faydalı olduğunu belirterek, Bu kongrenin düzenlenmesini sağlayan başta Mübadele Derneği başkanı Olcay Kınık’a ve yönetim kurulu üyelerine ve katkı sağlayan kamu özel kuruluşlara ve kongreye katılan tüm hemşerilerime teşekkür ederim dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

49383


Tasarım:DtGaNi