Yayın Tarihi:22 12 2016 02:43(1665)

Sinop Esnafı KOSGEB'e Akın Etti

Sinop’ta KOSGEB’in sunduğu sıfır faizli kredi kapsamında 36 küçük ve orta ölçekli işletmeye toplam 1 milyon 800 bin TL’lik kredi dağıtılacak. İşyeri kurmak ve işyerlerini geliştirmek isteyen çok sayıda esnaf için, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı’nın (KOSGEB) sunduğu sıfır faizli kredi için Sinop’tan şuana kadar projeye çok sayıda esnaf başvuru yaptı.

SİNOP’TA 1000’E YAKIN BAŞVURU

2016 yılı bütçesinin yarısının, yeni girişimcilerin desteklenmesi projelerine ayrıldığını ve verilecek olan kredilerin faizsiz olması, ülke genelinde olduğu gibi Sinop esnafını da hareketlendirdi. Çok sayıda esnaf KOSGEB İl Müdürlüğü’ne gelerek kredi için başvuruda bulundu. Projeye Sinop’tan 1000’e yakın kişi başvurdu.

SON BAŞVURU BUGÜN SAAT 24:00’A KADAR

Sinop genelinde 36 işletmenin bundan yararlanacağı belirten KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, başvurularda yoğunluk yaşandığını ifade etti. Başvuruların 21 Aralık saat 24:00 itibariyle sona ereceğini belirten Kaşıkırık; “Başbakanımızın Ekonomik Koordinasyon Kurulu kararında çıkan esnafımıza yönelik 50 bin lira kredi, birebir KOSGEB üzerinde verilmeye başlandı. 21 Aralık saat 24.00 itibariyle son başvuru tarihi olması hasebi ile Sinop ilimizde aşırı bir başvuru ile karşılaştık. Kredimiz bir yıl ödemesiz, ondan sonraki bir yıl ve iki yıl içinde 3 er aylık dönemler olmak üzere 8 aylık taksit ile ödeniyor, sıfır faizle 36 yıllık bir vadesi olan bir kredidir” dedi.

KOSGEB'TEN YARARLANMAK İSTEYENLER

Söz konusu krediden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin öncelikle KOSGEB  veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ'lerin de veri tabanındaki bilgilerini  güncellemesi gerektiği belirten Kaşıkırık; “Sistem 24 saat kayıt alabilecek ve kredi başvurusu sürecinde de yeni kayıt ve KOBİ bilgi güncellemesi yapılabilecek” dedi. Kaşıkırık, işletmelerin bağlı bulundukları KOSGEB müdürlüklerince, sistem üzerinden ön onay verilecek program için TÜİK verileri baz alınarak il kotaları çerçevesinde sıralama yapılacağını kaydetti.

HANGİ BANKALARA BAŞVURULUR

KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği'ne, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halk Bank, İş Bankası, Finans Bank, Vakıfbank ve Yapı Kredi ile Kredi Garanti Fonu'nun dahil olduğunu aktaran KOSGEB Sinop Müdürü Nedim Kaşıkırık, program çerçevesinde kurumsal her türlü tedbirin alındığı kaydetti. Kredi onay sürecinde, başvuruya göre herhangi bir önceliğin olmadığını vurgulayan Kaşıkırık, tüm başvurular alındıktan sonra değerlendirme sürecine geçileceğini dile getirdi.

DOLANDIRICILARA KARŞI UYARDI

Öte yandan Kaşırık; "Cep telefonlarına gelen kredi faiz destek içerikli mesajlara itibar edilmemelidir" uyarısında bulundu.

Haber: Aydın YILMAZ - Sinop Pusulası

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: hasan erdogan boyabat p ... 24 12 2016 02:46
ihtiyacı olan müracaat etsin fakat boyabatin asıl zenginlerin ne oluyor bunlarda utanma yok bunların zihniyeti bozuk tir çelik yapar komurculuk yapar para gelsinde nasıl gelirse gelsin gariban kazanmasın bende müracaat ettim köstebek çıkarsa dört yolda elimi öpen zenginlere dagitacam


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74933


Tasarım:DtGaNi