Yayın Tarihi:23 12 2016 18:40(2056)

Sinop Üniversitesi Yılın Kadınlarını Ödüllendirdi

Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sinop’un başarılı, girişimcive yardımsever kadınlarını düzenlediği ödül töreniyle bir araya getirdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda yapılan programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün eşi Bircan Ergül, Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, akademik ve idari kadro ile öğrenciler katıldılar.

Program “Sinop’un Başarılı Kadınları” için Sinop Üniversitesi tarafından hazırlanan video gösterimi ile başladı.

Programda açış ve selamlama konuşması yapan Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak, kadınların topluma ve yaşantımıza sağladığı katkılara değinerek, Sinoplu kadınların özverili çalışmaları ve gayretleriyle bu şehre değer kattıklarını belirtti.

Sinop’un başarılı, yardımsever ve girişimci kadınlarını bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bizler göreve geldiğimiz andan itibaren tüm yönetim kademelerinde kadınlarımıza etkin görevler verdik. Şuan üç rektör yardımcımızdan biri başta olmak üzere, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımızın yönetim ve idari kadrolarında kadınlarımıza sağladığımız imkanlar ile Sinop Üniversitesi'nin önemli bir yol kat ettiğini büyük bir memnuniyetle belirtiyorum” dedi.

Programda selamlama konuşması yapan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise, Sinop’u mutlu yapan etkenin kadınlarımız olduğunu ifade ederek, Sinop’un başarılı kadınlarıyla bir çok yeni projeye adım atacaklarını belirtti.

Konuşmalarının ardından program, Sinop Merkez ve ilçelerimizde; başarılı çalışmaları, yardımseverlikleri ve girişimcilikleriyle ön plana çıkan kadınlarımıza sunulan plaket takdimi ile devam etti. Yayınlanan videolarının ardından sahneye davet edilen ‘Sinop’un Başarılı Kadınları’na protokol üyeleri tarafından plaketleri sunuldu.

Programda Şehit Anneleri Unutulmadı

“Sinop’un Başarılı Kadınları” programında şehit anneleri de unutulmadı. Programın finalinde tüm şehit annelerimiz adına Dikmenli Şehidimiz Uzman Onbaşı Bahattin Dolma’nın annesi Emine Dolma’ya Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından plaket sunulurken, Şehidimizin babası Recep Dolma’ya ise içinde Şehit Uzman Onbaşı Bahattin Dolma’nın fotoğraflarının bulunduğu fotoğraf albümü hediye edildi.

Acılı anne Emine Dolma ödül alırken duygulu anlar yaşandı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Şehit Annesi Emine Dolma, "Onu sevmeyen kimse yoktu ki herkes severdi onu. Hiç kötü bir huyu yoktu, arkadaşlarıyla bir defa bile kavga etmemişti. Nice ana kuzuları gitti, bana göre değil niceleri gitti. Onlar az emekle meydana gelmiyor. Bana göre vatana da hayırlıymış, millete de hayırlıymış, herkese hayırlı bir evlatmış, helal ekmek yemiş dürüst bir insanmış. Öbür dünya da karşımıza çıkacak, şefaatçi kılacak bize" şeklinde konuştu.

Gecenin sonunda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise, “Dikmenli şehidimize bizde gitmiştik, katılmıştık. Bir toprakta şehit verilirse o toprak vatan olur, değilse vatan değildir. O anlamda şehitlerimiz vatanımızın mühürleridir. Mevla'mız öyle buyuruyor, "Allah yolunda ölenlere ölü demeyiniz onlar diridir, farklı bir âlemde yaşıyorlardır." Vatanımız milletimiz sağ olsun" dedi.

İş kadını Ayşe Serpil Yıldız plaketini, Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan’ın elinden aldı.

Genç sporcu Berre Su Keskin plaketini, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’ın elinden aldı.

Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Berrin Gürleyen plaketini, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Alkan’ın elinden aldı.

İşitme engelli Gül Ustabaş plaketini, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Zafer Ali Ürkmez’in elinden aldı.

Tema Vakfı Sinop Temsilcisi Kadriye Göl plaketini, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşe Keskin’in elinden aldı.

Türk Kızılayı Sinop Kadın Kolları Başkanı Kadriye Gündoğdu plaketini, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Asak’ın elinden aldı.

Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Sürücü plaketini, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz’ün elinden aldı.

Yardım Sevenler Derneği Başkanı Sevim Ünaldı plaketini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş’in elinden aldı.

Kuzeyin Güçlü Kızları Proje Yürütücüsü Ebru Uysal plaketini, İŞKUR Sinop İl Müdürü Asaf Çalışır’ın elinden aldı.

Doğudaki köy okullarında ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrencileriyle birlikte atkı ve bere ören Ayancık Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özlem Zoroğlu plaketini, Öğr. Gör. Gül Sultan Özeren’in elinden aldı.

Karikatürde Türkiye birincisi olan Gülcan Külcü ve Cennet Külcü kardeşler plaketlerini, Yrd. Doç. Dr. Hatun Korkut’un elinden aldı.

Durağan’da çağrı merkezi kuran Elmas Adıgüzel plaketini, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Tekin’in elinden aldı.

Evinin bahçesine güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kurduran Gerzeli Kezban Karaman plaketini, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Arslan’ın elinden aldı.

Gerze Halk Eğitim Merkezi tarihi evler restorasyonunda çalışan Hüsniye Çömlekçi, Belediye Başkanının eşi Bircan Ergül’ün elinden aldı.

Saraydüzü İlçesinde Ekmek fırını işleten Emine Cebeci plaketini, Yrd. Doç. Dr. Yasemin Barlak’ın elinden aldı.

Türkeli’de Ayda 1 ton Mantar üreten Huriye Demiral plaketini, Belediye Başkanı Baki Ergül’ün elinden aldı.

Erfelek’te Kırk yıldır engelli kızına gözü gibi bakan Semiye Danacı plaketini Sinop Valisi Hasan İpek’in eşi Gülten İpek’in elinden aldı.

Dikmenli Şehit Annesi Emine Dolma plaketini, Şehit Babası Recep Dolma ise içerisinde şehit oğlunun fotoğraflarının bulunduğu fotoğraf albümü Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’ın elinden aldı.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

30701


Tasarım:DtGaNi