Yayın Tarihi:24 12 2016 05:00(838)

Nasıl Yani!

Geçtiğimiz günlerde Sinop İl Müftülüğü binasıyla ilgili yaşanan usulsüzlük haberini gazetemizde gündeme taşımıştık. 10 kişi hakkında soruşturma açılan bu usulsüzlük haberimizin ardından Sinop Pusulası Gazetesi olarak kurumlardaki alımlarla ve ihalelerle ilgili tahkikatımızı sürdürüyoruz.

BELGESİ KABUL GÖRMÜYOR

Haber Merkezimize ulaşan belgeler ışığında ortaya çıkan durum ise şu şekilde oluşuyor; Sinop’ta faaliyet gösteren bir firma il dışında alt yüklenici olarak yaptığı sentetik saha yapım işlerinden iş bitirme belgesi alıyor. Firmanın yaptığı ve C grubuna ait olan (saha işleri) bu işler karşılığında Rize Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından firmaya B Grubu İnşaat Onarım Grubu İş Bitirme Belgesi (Bina işleri) şeklinde belge düzenleniyor. Oysa yapılan işler sadece saha işlerinden oluşuyor. Firmanın yaptığı işler karşılığında bu belgeyi alması kafalarda soru işareti oluşturdu. Aldığı bu belge ile Sinop İl Özel İdaresi’nden ve Sinop Üniversitesi’nden yapım ve onarım ihale işlerini almaya çalışan bu firmanın İş Bitirme Belgesi her iki komisyonun dikkatinden kaçmıyor. Her iki komisyon, firmanın belgesini geçersiz kılarak ihaleden eliyor.

AYNI BELGE İLE AYNI TÜRDE BAŞKA İHALEYİ ALIYOR

Sinop Pusulası Gazetesi olarak konuyu araştırdığımızda 2 kurum tarafından ihaleden elenen bu firmanın Sinop Orman İşletme Müdürlüğünce tadilat ve onarım ihalesini aldığı belirlendi. Daha önceden girmiş olduğu ihalelerde belgesi kabul görmemiş ve geçersiz olduğu komisyon tarafından anlaşılmış ve ihale dışı bırakılmış aynı belge ile Sinop Orman İşletme Müdürlüğü’nden iş alınmış olması ve işin devam etmesi soru işaretleri barındırıyor.

Biz de Sinop Pusulası Gazetesi olarak soruyoruz;

Yapılan iş C Grubu, verilen İş Bitirme Belgesi B Grubu. Bu da devletin kurumlarında farklı işleyişler mi var? Sorusunu akıllara getiriyor. Ayrıca bu belgenin nasıl verildiği, neleri kapsadığı,  bu belge ile ne gibi ihalelere girilebileceği, Nasıl oluyor da iki kurumun ihaleden elediği bu firmaya Sinop Orman İşletme Müdürlüğü iş veriyor? cevap bekleyen bir başka sorulardan.

Kaynak: Sinop Pusulası

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

80866


Tasarım:DtGaNi