Yayın Tarihi:28 12 2016 05:24(1005)

CHP’li Barış Karadeniz: AKP Hükümeti Krizin Faturasını Belediyelere Kesiyor

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AKP hükümetinin belediyelerin halka hizmet götürmesini engelleyecek olumsuz bir karara imza attığını söyledi. Bakanlar Kurulu kararı ile belediyelerin kamuya olan borçları nedeniyle bütçelerinden yapılan kesitinin yüzde 7.5’tan yüzde 50’ye çıkarılmasının belediye hizmetlerini darbe vuracağını belirten Karadeniz, “AKP hükümeti yaşanan ekonomik krizin faturasını belediyelerden, halka götürülen hizmetlerden acımasızca çıkarıyor” dedi.

CHP’li Karadeniz, belediyelerin kamuya olan borçları, genel bütçeden kendilerine ayrılan paydan kesinti yapılarak tahsil edildiğini hatırlattı. Bu kesintinin artırılması ile ilgili kararın Bakanlar Kurulu yetkisinde olduğunu belirten Karadeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray’da toplanan Bakanlar Kurulu’nda alınan karar ile kesinti oranın yüzde 7.5’tan yüzde 50’ye çıkarıldığını ifade etti. Türkiye’de büyükşehir, il, ilçe ve belde olmak üzere bin 397 belediye bulunduğunu belirten Karadeniz, şunları söyledi:

“Kamu borcu olmayan, hele hele geçmişten gelen kamu borçları olmayan belediyemiz neredeyse yok. Borçlu belediyelerden yapacağınız kesintiyi artırarak halka götürülen hizmetin aksamasına yol açacak bir kararı uygulamaya koymak, halkı perişan etmektir. Türkiye’nin bir ekonomik kriz yaşadığını söyledik. Krizin faturasını halka çıkarıyorsunuz dedik. Şimdi belediyeler üzerinden halka yeni bir acı fatura kesiliyor. AKP hükümeti yaşanan ekonomik krizin faturasını halktan, halka götürülen hizmetlerden acımasızca çıkarıyor.”

Bakanlar Kurulu kararına AKP’li belediyelerin de isyan ettiğini vurgulayan Karadeniz, belediyelerin sadece SGK borçları ile ilgili yasal bir düzenleme yapılsa belediyelerin yükünün hafifleyeceğini, halka daha çok hizmet götürebileceğini sözlerine ekledi.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: kumluklu veli 28 12 2016 18:20
sayın vekilimiz gerçekleri dile getiriyor beyler. helal olsun.

2. Yorum: misafir57 28 12 2016 18:05
chp li vekil şunuda bir zahmet dile getirseydiniz ayrım yapmaksızın chp-akp hangi parti olursa olsun bu belidiyeleri uyarsaydınızya bu personel sayısı ne izmir istanbulu sinop farketmez neden bu kadar gereksiz personel alıyorsunuz akrabanızı eşinizi dostunuzu belediyeye alıyorsunuz demiyorsunuz belediyeler ne ekerse onu biçer giderlerin % 70 personel maaşı vs olunca borç kaçınılmaz. bunları dile getirin çözümü ile birlikte.

1. Yorum: vay be 28 12 2016 15:35
yahu bu adamın yaoacak işi gücü yok mu hiç?
niye çözüm üretecek birşeyler yapmıyor da boş boş konuşuyor.
akpde akp,sinopa şimdiye kadar ne proje sundu yapılanları eleştirmekten başka
valla akp yapar onlar konuşur mesele bu daha ne olabilir ki
milletvekili bu olmaksa beni seçin bundan en iyisi yaparım.iddialıyım


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

34342


Tasarım:DtGaNi