Yayın Tarihi:02 01 2017 19:43(1300)

TBB’den Katliamı Övenlere Suç Duyurusu

Türkiye Barolar Birliği, yeni yılın ilk saatlerinde 39 kişinin hayatını kaybettiği 65 kişinin ise yaralandığı İstanbul katliamını sosyal medyada öven mesajlar için suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan dilekçede, söz konusu paylaşımların, “Suçu ve suçluyu övme ve kişinin hatırasına hakaret suçu” kapsamında soruşturulması ve kamu davası açılması talep edildi.

Suç duyurusunda ayrıca, yılbaşı kutlamalarını yasaklayan Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün de “görevini kötüye kullanma” suçundan soruşturulması istendi. Öte yandan, Aydın Nazilli’de yılbaşı kutlamalarını Noel Baba kostümlü bir kişinin başına silah dayayarak protesto eden kişilerin, İkitelli’de Noel Babayı darp edilirken gösteren afişi asanların ve yılbaşı öncesi attığı “KutlaMA” başlıklı manşetiyle Milli Gazete yöneticilerinin de, “halkta korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit suçu” işledikleri iddia edildi. Dilekçede, söz konusu fiillerin toplumda nefretin yayılmasına zemin hazırladığına dikkat çekilerek, “Söz konusu fiiller, birlik ve beraberliğimize kastetmektedir. Bir arada yaşamanın gerektirdiği asgari hoşgörü şartını hedef almaktadır” denildi.

FEYZİOĞLU: BAŞTA YETKİLİLER OLMAK ÜZERE HERKES DAHA DA SORUMLU DAVRANMALI

Konuyla ilgili açıklamada bulunan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, toplumu ayrıştırıcı eylem ve söylemler konusunda özellikle kamu görevlilerinin daha sorumlu davranması gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Terörün amacı toplumu bölmek, birbirine düşürmek ve umutsuzluk yaratmaktır. Katliamdan önce veya sonra yapılan ve yılbaşı kutlamalarını “kafir işi” olarak ilan eden, yılbaşı kutlayanları günahkar olarak gösteren açıklamalar, dünyanın en azılı terör örgütlerinin saldırıları altında bulunan toplumumuzu ayrıştırmaya yöneliktir. Böylelikle terör örgütleri hain amaçlarına uygun sömürebilecekleri bir iklime kavuşmuş olmaktadır. Yetkili makamların diğer terör eylemlerinde gösterdikleri hassasiyeti burada da göstermelerini bekliyoruz, talep ediyoruz. Sayın Başbakan’ın ve Adalet Bakanı’nın bu konuda yaptıkları açıklamaları memnuniyetle karşıladık. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın katliamdan sonra yaptığı açıklamayı da olumlu gördük. Keşke yılbaşından bir gün önce okutulan cuma hutbelerinde toplumun hassasiyeti ve kırılganlığına dikkat edilmiş olsaydı. Dileriz başta yetkili makamlar olmak üzere herkes, toplumu ayrıştırmak yerine kucaklaştırmak adına üzerine düşeni eksiksiz yapar.”

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: adamın biri 03 01 2017 04:24
2 nolu yorumcu (dalton57) sayın feyzioğlu aynı hassasiyeti her zaman göstermiştir. hatta çözüm süreci döneminde dağdan davul zurnayla terörist indirilirken bile. senin izlediğin kanallarda göstermez ama bunları..

4. Yorum: aslan 03 01 2017 00:23
yilbasi munasebetiyle dib'nin hazirladigi cuma hutbesindeki cümle sizce masum mu?

3. Yorum: misafir57 02 01 2017 22:29
çok yerinde bir karar destekliyorum bu olumlu davranış sonrası ama ile devam etmek istemezdim ama bu cesareti pkk yı övenler için de yapsaydınız terör terördür ayrım yapmaksızın üstüne gidilmeli.

2. Yorum: dalton57 02 01 2017 21:49
aynı hassasiyeti binlerce şehit verilirken neden göstermedi feyzi oğlu

1. Yorum: adamınbiri 02 01 2017 21:21
islamdan, imandan, ahlaktan habersiz ışid zihniyetli adi insanlar bunlar. islam da içki içen birinin cezası ölüm değildir. içtiği içki sadece allah'la onun arasındadır.
cübbeli ahmet denilen şarlatan da çıkmış fetva vermiş; satranç oynamak haramdır. oynayan lanetlenmiştir. başka mesele kalmadı bunu konuşuyor. yanmayan kefen ve peygamberimizi rüyada gösteren terlik satan bir din tüccarı bu adam..
ayrıca sosyal medyada günlerdir yılbaşı haram narası atanların çoğunun gece 12'de biletlerini kontrol ettiği bir ülkede yaşıyoruz.
en kötüsü de bu tip sözde müslüman münafıklara devlet malından çalmak, adam kayırmak, kul hakkı yemek büyük günahtır dedirtemezsin.
bunların dini de imanı da rant ve paradan ibaret.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

98284


Tasarım:DtGaNi