Yayın Tarihi:05 01 2017 04:29(3831)

Boyabat Ülkü Ocaklarından Gençlik Merkezi Müdürlüğü Hakkında Basın Açıklaması

Boyabat Gençliği Emin Ellerde mi?

İlçemiz demografik yapısı itibariyle genç sayılabilecek bir nüfusa sahiptir. Eğitim ve öğretim bakımdan da Türkiye ortalaması üzerindedir.

Potansiyel olarak genç nüfusa sahip olan ilçemizde gençliğin eğitim-öğretimi ve gelişimi açısından sivil toplum kuruluşlarının ve devletimiz kurumlarının gençlik üzerine yapacağı çalışmaların titizlikle sürdürülmesi gerekmektedir. Çünkü Boyabat yerelinde ilçemizin geleceği, ülkemiz genelinde ise Türk milletinin teminatı gençlerimizdir. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarındaki gençliğe yön verecek kişileri seçerken, liyakat esaslarından taviz verilmemelidir. Toplumsal olarak tartışmalı ve liyakatsiz kişilerin siyasi saikle özellikle devlet kurumlarında görev alması, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz üzerinde bir fayda sağlamayacaktır.

Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı olarak gençliğe verdiğimiz önem aşikardır. Boyabat'ta da Ülkü Ocaklarının uzun yıllardır gençlik üzerine yaptığı eğitim ve kültür  çalışmaları ve deneyimi hepinizin malumudur. İlçemizde gençliğimizin gelişimi açısından zaruri ihtiyaç olan gençlik merkezinin yakın zamanda tamamlanarak, faaliyete geçmesini takdirle karşılamıştık. Gençliğe verdiğimiz öneme binaen böylesine mühim bir kurumun yaptığı veya yapacağı faliyetleri yakından takip etmekteyiz. Hatta Ülkü Ocaklı gençlerimizi bu kurumun yaptığı etkinliklere ve açtığı kurslara yönlendirmekteydik.

21 Aralık 2016 tarihi itibariyle Boyabat Gençlik Merkezi Müdürlüğüne Hüseyin Köroğlu adlı şahsın getirildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bahsi geçen şahsın ilçemizde daha önce Diyanet personeli olduğu bilinmekte, ancak daha çok siyasi kişiliğiyle öne çıktığı herkesçe gözlemlenmekteydi. Bu özellikleri bakımından ilçemiz gençliğine faydası olmayacağı görüşündeyiz. Ayrıca bir gençlik vakfı olarak bu görevin hangi kritere dayanarak verildiğini merak etmekteyiz. Örneğin gençlik merkezi müdürü olabilmek için şahsi araçlara bazı semboller iliştirip eski görev yeri olan camilerden çok siyasilerle boy göstermek yeterli midir? Yoksa işin sırrı cübbeyi çıkarıp, sakalı kesmek midir?

Son olarak, bu görevlendirmenin geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz açısından olumsuz; kamu vicdanı açısından şaibeli olduğunu düşünüyoruz. Bu görevlendirmeden bir an evvel vazgeçilip, Boyabatlı gençlerimizin ufkunu açacak genç, dinamik, misyon sahibi, liyakat ve kariyer ilkeleri esas alınarak yeni bir görevlendirmenin yapılmasının yararlı olacağının düşüncesindeyiz.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı
Boyabat Temsilciliği

Facebook'ta Paylaş
41. Yorum: vay be 08 01 2017 06:40
bir insan bu kadarmı sevilmez.bir akp li olarak hakkaten bu işten utandım.belediye başkanı milletvekili yanlış yaptınız.

40. Yorum: ezherci 08 01 2017 05:32
mıdır de ezherde okumuşmuş ilâhiyatcıilâhiyatcıymış.
vay be ondan mi beş vaktine beş vakit daha ekliyormuş.ondanmi her lafa küfürle başlıyormuş, biz çocuklarımızı küfür öğrenmeleri için, sigara içmeleri için yollamıyoruz gençlik merkezine.bu zararın kılavuzu kim.her ilahiyatçıdan ilahiyatçı olmaz.ilahiyatçıysa vaaz olsun müftü olsun v.s.ilahiytcıda madem niye imamlık yapamadı.37 yorumcu herkez yalan konuşuyor sen gerçek demi.her işi ehline vermek lâzım.halki kandırmaya çalışmayın.hakkı nasıl kandıracaksınız.o herşeye şahit.pes doğrusu..

39. Yorum: aynası iştir kişinin 08 01 2017 00:56
aynası iştir kişinin lafa bakılmaz.önceki imamlık görevi iyi şekilde yapmadığı belirtilen kişinin gençlik merkezi müdürlüğünü nasıl yayacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

38. Yorum: aksevdalı 07 01 2017 21:25
fetönün en sadık adamlarından biri olan ve geçtiğimiz yıllarda apoyu paşa yapalım diye öneri getiren istenmeyen hemşehri inaı beklediğim mümtazer türköne ile fotoğraf çektirebilen birinin gençlik merkezine müdür amir olarak atanması uygun değildir.sanırım atama yapıldığında buna amza atan yetkililerimizin bu fotoğrfatan haberi yoktu.olsa atamayı yapmayacaklarını düşünüyorum.bu konuda bir kötüniyet olmadığına inanıyorum bence burdaki teşkilat bu konuyu atladı gerekli bilgilendirmeyi yetkilileri uyarmadı.yoksa reisin fetöyeve tüm hainlere karşı milletçe seferberlik ilan ettiği bugünlerde böyle şey yapılmazdı ve derhal bu yanlıştan dönülmeli.bunu reis duyarsa veya duyurulursa vay ki vay.neyse onuda bu imama referans olanlar düşünsün.ak parti ilçe teşkilatı bu konuya el atmalı yoksa sonuçlarına katlanır yukarıya izah edemez bence.bu işi ülkücü ocakları yayın yapana kadar çözmeleri gerekirdi.

37. Yorum: boyabatlı 07 01 2017 20:27
kendi yaptıklarınızı ne zaman unuttunuz. liyakatsız insanları atama yaptığınızı ne zaman unuttunuz.bu karalama yaptığınız arkadaş mısır elezher ve ilahiyat mezunu arkadaşımıza bu kadar yüklenmenin haksız olduğu kanısındayım.bir insanın liyakatlı olması için sizin görüşünüze mi sahip olması lazım.

36. Yorum: depdep 07 01 2017 19:54
abi uğraşmayın bu dünya gitti bari diğer tarafta yüzümüz gülsün... bu adam imamlık yapmadın da ne yaparsa yapsın

35. Yorum: türkiye 07 01 2017 19:02
süleyman soylu mhp liderine diyor ki (kendisi ile şuan kankiler )bahçeli diyarbakır da türk bayrağı ile miting yapamaz!!!
ulan adama sormazlar mı 14 yıldır iktidarsınız diyarbakırı verdinizde haberimiz mi yok niye türk bayrağı ile miting yapılmasın orda asker polıs devlet yokmu...... ama koyun sürüsü bu soruyu sormaz şu cumleler dökülür ağzından
...
haaaa yapamaz tabi hölğğğğğğğhööhpğjğjlh

34. Yorum: ak sakallı 07 01 2017 18:53
buna atama denemez , atama kademe kademe olur önce bir sonra iki sonra üç öyle devam eder köroğlunu resmen lak diye sokmuşlar hoş olmamış tabi cami cemattininde isteklerini gözetmek lazım :)

33. Yorum: amasyalı 07 01 2017 18:45
cumhuriyet yeni kurulmuştur.atatürk amasyaya geldiğinde milli mücadele aleyhine çalışan bir uzun sakallı şeyhden bahsedilir.şeyhin amasya halkı üzerindede etkisi çoktur.bu kişiye baskının halk üzerinde olumsuz etkisi olacağını düşünen atatürk bu şahsı ankaraya çağırıp kendisini nevşehir valisi yapacağını ancak sakallarını kesmesi gerektiğini söyler.şeyh derhal sakalını keser sinekkaydı traşla karşısına çıkar.
-“ınancin olcusunun sakalda olmadigini anladigina sevindim. valilik meselene gelince…bugun koltuk ugruna kirk yillik sakalindan vazgecebilen, yarin baska seyler icin milletinden bile vazgecebilir. seni boyle bir ikileme mahkum birakmayalim.”
bilmem anlatabildimmi

32. Yorum: midilli 07 01 2017 15:42
şefik başkan yanlış ata oynuyor,midillilerinde bacağı kısa ama,hızlı gider,seni geçip yerine,oturur ,uyarılmadım demeyin ,yolun sonu çabuk gelir.

31. Yorum: sakal 07 01 2017 08:05
5 nolu yorumcuya.siz sadakattan bahsediyosunuz da,bu sahısın kimseye ne sadakatı olur ne liyakati olur.bu kisinin isi gucu hava civa,bu zar peygamber efendimize bile sadakati yok onun sünneti olan sakalbırakmayi bile hafife alıp kuru bir müdürlük için kesti,bukadar basit demek sünnetleri terketmek.gerçi 2 defa peşpeşe cuma namazımı kıldırdı hiç camiye gelmeden ,sürekli rapor,rapor,o maaşı helâl,helâl yedi.allahtan kork heeeey, insanlardan utanmasanda..

30. Yorum: kariyer 07 01 2017 07:54
ne yasaya ne kanuna hiçbirşeye uygun değil müdürlüğe görevlendirilmesi,adamın sadece düden kaymakamın imzası var oda yasalarda böyle birseyin olmadığı biliniyor.onu oraya oturanlar düşünsün.köroğlu müdür oldu mertlik bozuldu.başka söze gerek yok ,çünkü sözün bittiği yerdeyiz. .

29. Yorum: selamet3457 07 01 2017 01:41
benim dedem imam, babam imam, amcam imam, yani imam torunu, imam oğlu, imam yeğeniyim. baş vursam beni de müdür yaparlar mı acaba

28. Yorum: adamınbiri 07 01 2017 01:39
yorumlardan anlaşıldığına göre eleştirenlerin bazıları akp'li. ve diyorlar ki bu adam akp ye şöyle sesi böyle dedi bunu niye yaptınız. gerçek akp'li birisini yapsaydınızya. ben de diyorum ki. alayınızın zihniyeti aynı. neden akp'li oluyor. chp'li mhp'li olsa olmaz mı? belki sizinkilerden daha dürüst. daha çok hakediyor.
alnı secdede diye memleketin başına bela ettiğiniz hoca görünümlü sahtekarlar, bu millete 15 temmuzu yaşattı. hala daha zihniyetiniz aynı. allah hidayet versin

27. Yorum: 19. yorumcuya 06 01 2017 22:56
bana neden soruyorsun bak ne güzel google amcaya sormuşsun yazmışsın yoruma. google yetersiz kalırsa kitap önerebilirim. ayrıca o mevkiye beni atasalar itiraz değil de kabul edeceğimi düşünmüyorum. kariyer planlamama pek uymuyor.

26. Yorum: ehil 06 01 2017 16:52
la adamın hiç seveni yokmuş:) onu anladım.
bi kişide mi savunmaz....

25. Yorum: r4bia 06 01 2017 16:05
ülkede görevlendirmeler bu şekilde yapılıyorsa ki maalesef öyle görünüyor yazık şu ülkeme yazık insanımıza ve şehitlerimize.bu görevi o arabasının camında rabia vs. işaretleriyle gezen şahsa verenler önce gitsin yenimahallede görev yaptığı pervane caddesi halkına sorsun o imama haklarını helal ediyorlarmı.gidin anket yapın.imam efendi sende git önce o cemaatinle helallaş aylardır görev yapmıyor parti peşinde koşuyorsun aldığın maaşı haketmiyorsun müslüman türk milletiyle nasıl helalleşeceksin.sen önce aldığın maaşı haket ondan sonra milete din iman vatan vs. sevgisi tavsiye et.yazık ya ülkeye yazık boyabata yazık ne günlere kaldık.zaten ülkenin geldiği noktada ortada.bence bu imamda sizi aldatıyor demedi demeyin

24. Yorum: kontrolör 06 01 2017 15:38
bizim haksızlığımız iyidir.

23. Yorum: evet evet 06 01 2017 04:14
keser döner sap döner gün gelir hesap döner...!
her kim ki;
çıkarları doğrultusunda inanmadığı davaya hizmet ederse allah bu milletin hakkını ondan sorsun.
her kim ki;
çıkarları için vatanımın birliğine beraberliğine nifak tohumları ekilmesine çanak tutarsa allah bu milletin hakkını haram etsin ona.
her kim ki;
bu şehitlerin, ağlayan anaların ,şehit çocuklarının akan gözyaşlarına çıkarı uğruna verdiği bir oy ile sebep olduysa onlardan fazla göz yaşı döksün...!

22. Yorum: yazıkyahu 06 01 2017 02:14
benim burdan2. yorumcu özkan a bir sorum var.
arkadașım bir öyle birde böyle sonundada diyorsun hayırlı olsun resmen cifte standat uygulaması bu birader sizin yapacaĝınız tekșey bence tanrı türkü korusun demektir milliyetcilik bunu gerektirir aga.

21. Yorum: şamil 06 01 2017 01:12
yeni mahalle-pervane cemaati kurtuldu ama yazık olacak boyabat'ın gençliğine. cübbeyi çıkar sakalı kes müdürsün oh ne ala...

20. Yorum: ahde vefa 06 01 2017 00:27
bu habere konu olmuş vatandaş, şefik çakıcı başkanlığı öncesinde akp ve recep tayyip erdoğan hakkında demediğini bırakmayan etmediği hakaret kalmayan,tamamen ölümüne necmettin erbakan ı savunan biri iken ne olduda saf değiştirdi.bu kişinin babasının ve kendisinin erbakancı olduğunu bilmeyen yok eminim başkanda eski ve yakın arkadaşı olarak çok iyi biliyordur.yoksa şefik başkan ilçe teşkilatını hiçe sayarak eski ve arbakancı ekibimi oluşturmaya çalışıyor.
ayrıca bu konularda ferhat başkan hiç konuşmuyor, bildiğim kadarıyla ilçede bu gibi işleri iktidar partisi ilçe başkanı takip eder ve uygun kişilerin atanması hususunda gerekeni yapar.
ferhat başkan bu konularda hiç sesi çıkmıyorsa başkanlığıda uzun sürmez bence

19. Yorum: 16. yorumcuya 05 01 2017 22:56
kariyer ve liyakat esasları nelerdir açıklayabilir misiniz? kariyer ve liyakat 657 sayılı dmk'nun 3/b ve c maddelerinde açıklanmıştır. bu itirazı yapanların aynı mevkiye kendileri atandığında hiç itiraz etmeyeceklerinden adım kadar eminim.

18. Yorum: ak partili yönetime 05 01 2017 21:08
sözüm ak partili yönetimde oldugunu düsünenlere. arkadaslar gözlerinizin önünde devletin kadroları sizden bile olmayan bir menfaat grubu tarafından yağmalanıyor ne zaman açacaksınız gözlerinizi ? hiç mi sizde ne oluyor arkadas bu belediye başkanı millet vekili ilçe başkanı ne yapmaya çalısıyor. seçim olunca kapımızda yatıyorlar kazanınca pastayı arkadas gruplarıyla yağmalıyorlar diyecek cesarette adam yok mu ? bu kadar etkisiz elemansanız ne demeye yönetimde kalıp kukla olmaya devam ediyorsunuz. koyun kardeşim tavrınızı. bir memlekette haklılar ve mazlumlar en az haksızlar kadar konusabilmeliki anlasınlar o haksız ve adaletsizler pabuç pahalı.

17. Yorum: kasabın şerifine (kasabın ... 05 01 2017 21:03
kasabanın şerifi misin kasabın kedisi mi bilemem ama senin gibi angutlar bu memlekette söz sahibi olmaya çalışıyor ya yazıklar olsun. hangi stk da ne hizmeti yapmış. ? elle tutulur ne başarı göstermiş ? yalamaların toplandığı yerlerde yalakaca arabanın arkasına abmlem asmakla mı oluyor çalışma ? sizin çalışmadan anladığınız bu mu ? mesele ahmet mehmet meselesi değil mesele zihniyyet-tiyniyyet meselesi. ayrıca bu adamlar daha düne kadar tayyip erdoğan ve akp ye küfürler etmiyormuydu hırsız bunlar demiyorlarmıy dı büyük caminin yanındaki çay ocağında ??? millet aptal mı ? millet siz unuturlar diye düsününce unutuyor mu sanıyorsunuz ? hayırdır bu son 1 aydır neyin paniği var ki eski has partili tayfaları kadro telaşı almış gidiyor ???

16. Yorum: kasabanın şerifine el cev ... 05 01 2017 18:16
ben itiraz ediyorum ama kendi esaslarıma göre değil. diğer itiraz edenler de zannetmiyorum kendi esaslarına göre itiraz etsinler. benim itirazım idare hukukunun esaslarına dayanıyor: yani kariyer ve liyakat.

15. Yorum: tek türkiye 05 01 2017 17:31
böyle bir grub var ak partiye küfr ettikleri zamanları biliyorum bu arkadaşlar şimdi eski arkadaşlıklarına binayen belediye başkanının sayesinde belediyede ve miletvekili sayesinde kamu kurumlarında müdür oluyorlar bunların ak parti camiyasıyla yakından uzaktan alakaları bile yok camiyanın içinde fitne fesattan başka da bişey çıkarmıyorlar.bu gibi müdür atamalarını ak parti teşkilatına atılması yanlış bir yaklaşım olur teşkilatın haberi bile olduğunu zannetmiyorum boyabatta başa gelenler yolda yürüdüklerini yolda bulduklarına değişen bir anlayışa dönüştükleri için bu olaylarla daha çok karşılacağız.

14. Yorum: başka kuruma geçecek 05 01 2017 17:28
adı geçen bu şahıs yakında daha üst düzey bir görevlendirme için şimdilik geçici olarak bu kurumda görevlendirildi. boyabat'ta bir eğitim camiasında çok yetkili bir mevkide görev alacak.demedi demeyin. (mubarek hint kumaşı.)

13. Yorum: kasabanın şerifi 05 01 2017 16:32
öncelikle bu atamaya karşı çıkanlar kendi esaslarının neler olduğunu sıralamalıdır. ikinci olarak bu göreve atanan şahıs hayatı boyunca stklarda gençlik çalışmaları yapmış bir şahıstır. itiraza mahal yoktur.

12. Yorum: bkmnlşi 05 01 2017 16:04
adam az kalsın milli eğitime şube müdürü olacaktı. boyabatta öğretmen kalmamış da sözde imamı atayacaklardı. buna şükür

11. Yorum: birbilen 05 01 2017 15:50
daha durun arkadaşlar geçen gün yazmıştım başka haberin altına adam çok yakında üniversitede yönetici olacak üniversite rektörü söz vermiş önce 1-2 ay takıl başka kurumlarda sonra seni alırız ... bildiğiniz "hülle" bunu da kendi ortalarda konuşuyor. adamın yalancısıyım....

10. Yorum: yenimahalle 05 01 2017 15:20
bu adı geçen zat pervane camisinde görevli idi yıllardır. sürekli görevden kaçardı. hep izinli, raporlu. zaten sürekli izin ve rapor alarak atandığı makama gelmeyecektir kendisi.

9. Yorum: halk tanesi 05 01 2017 14:48
gençlik spor müdürlüğünün bile haberi olmadan ilçe milli eğitimin gençlik merkezi müdürlüğüne vekil kaymakam oluru ile oldu bittiye getirerek görevlendirme yapabilmesi için mucize gerekiyordu başardılar. şimdi bunu da çekemiyorsunuz. ne zorluklar aşıldı bu görevlendirme yapılması için. ama yok illaki başkanlığa giden yola taş koymaya çalışanlar çıkacaktır. size imam olması mı müslüman olması mı dokundu. bırakalım da gençliği müslüman olmayanlar mı eğitsin. müslüman üslüman lüman an an .. (hipnoz loading)

8. Yorum: adamınbiri 05 01 2017 10:48
4 nolu yorumcu da başka akp'li mi yoktu diye sormuş. yani illa akpli olacak. ulan boğazınıza kadar batmışsınız günaha. allah hidayet versin size

7. Yorum: ılaç 05 01 2017 07:50
adam ilaç on parmağında on marifet kısa zamanda iyi parladı.bugibi adamların kıymetini bilmek lazım. makam ve mevki sahipleri bunları biliyör bugibi adamlara sahip çıkıyor.hersey boyabat için.

6. Yorum: adamınbiri 05 01 2017 07:14
bahsedilen şahsı tanımam. haketmiştir etmemiştir bişey diyemem. lakin 15 yıldır türkiye'nin her yerinde bu durum böyle. haketmeyen insanlar haketmediği yerlere geliyor. liyakat seviyesine göre değil yandaşlık seviyesine göre adam ayrılıyor ve seçiliyor. bunu akpnin seçmeni de yöneticileri de hepsi biliyor. ama bir tanesi bile allah hakkı için allah katında affı olmayan tek günah kul hakkıdır diyemiyorlar. boyabat'ta bile bir kurumda işe girebilmek için ilçe başkanlığın merdivenlerini tırmanmak gerekiyor. hatta girdiği her kurumu karıştırıp kovulanlar bile başka bir kurumda tekrar işe giriyor. hal böyle iken de kalkıp birilerinin dindarlığı siyasi çıkarları için kullandığını anlamak zor değil. tabi anlayana..

5. Yorum: a-rıza 05 01 2017 06:17
kişiye(lere) takılmadan iki lafım ola okuyup anlayana...
bu atamayı yapanlara sorsam gençlik merkezi müdüründe hangi özellikleri ararsınız diye
eminim çok mantıklı ve gerçekçi nitelikler sayarlar.
lakin atama yaparken onların hiçbirini önemsemeyip sadakat ararlar.
liyakati seçmek peygamber adetidir.
bilirler
ama hiç yapmazlar.
şimdi sadakatini sunmak isteyenler, yeni koltuk bekleyenler canhıraş savunsunlar bakalım.
yanlış olduğunu bile bile mi!!!
evet bile bile..
ya neden
bizden diye...

4. Yorum: vgtdtdhj 05 01 2017 05:39
bir ak partili olarak bu görevlendirmeye tamamen karşıyım. oyumuzun kaymağını bu ve bunun gibiler yememeli.
başka hiç mi ak partili bu işten anlayan yok.

3. Yorum: gölbezin tarlası 05 01 2017 05:30
ülkü ocağı işgüzarlık yapmasın. böyle çok iyi. adamı pervaneye geri gönderirlerse hakkımı helal etmem size. :))

2. Yorum: özkan 05 01 2017 05:27
vizyonu ve misyonu geliştirilebilir iptidai bir reaksiyona bile dayanmayan mevcut ve salt siyasetin hızla değişen birkaç müphem amplem-ciğini işgal ettiği kadronun cemiyet nazarındaki önem ve kutsiyetine bakmaksızın taşıyan, en ön safı olması gereken yerde değilde propaganda ve yürüyüşlerde tutan şahsın boyabat gençliğine kültür merkezinde neler katabileceği/kazandırabileceğini oldukça merak ediyorum. hayır-lı olsun.

1. Yorum: ccc 05 01 2017 04:42
haklı bir duyuru bu tarz görevlendirmede liyakat esas alınmalıydı. boyabat ülkü ocaklarına teşekkür ederim.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

93575


Tasarım:DtGaNi