Yayın Tarihi:09 01 2017 03:39(2490)

Sınavda Yaşanan İlginç Olay Herkesi Şaşırttı!

Sinop’ta Açık Öğretim Lisesi sınavına girmek isteyen Vatandaş’ın yaşadığı olay herkes tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Açık Öğretim lisesi sınavına girmek isteyen Özlem Yalçın isimli vatandaş, Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine gitti. Sınava girerken yapılan kontrollerde, Yalçın’a burnunda hızma olduğu için sınava alınamayacağını ve hızmayı çıkartması gerektiği söylendi.

Sınava giremeyen Özlem Yalçın isimli vatandaş olan biteni şu şekilde anlattı; ‘Girişe yazı asmışlardı yüzük, küpe, broşlar çıkarılmalı diye, bende yazıyı görüp küpelerimi yüzüğümü çıkardım cebime koydum. Arama sırası bana geldi, görevli daha aramadan burnundakini çıkar dedi. Bende çıkmadığını söyledim, hatta gösterdim. Çıkmıyorsa girmeyeceksin dedi. Açıklamaya çalıştım ama dinlemedi hatta sırada diğer bekleyenler de sese geldi, nasıl ya falan diye onlarda şaşırdı. Ben açıklama yapamam müdür bey gelir birazdan açıklama yapar dedi. Sırada bekleyenlere ben tabi o arada iyi ama çekmiyor diye hala anlatmaya çalıştım dinlemedi. Anlatmama izin bile vermedi, giremezsin diye kestirip attı. Bende sınavıma giremedim’

ÖSYM de uygulanan kurala göre;

‘Her türlü delici ve kesici alet, ateşli silah, çanta, cüzdan, cep telefonu, her türlü saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth gibi cihazlar ile kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, metal para gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz, her türlü müsvedde kağıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlar sınav binasına kesinlikle alınmayacağı belirtilmiş.Ancak; Açık Öğretim Sınavlarında bu zamana kadar hızma için sınava alınmama vakası hiç olmamış.

2 YILDIR BU ŞEKLDE SINAVA GİRİYORUM!

Öte yandan yaşadığı olaya tepki gösteren Özlem Yalçın; ‘Burnumdaki hızma ile iki yıldır aynı sınava giriyorum. Yılda üç sınav oluyor, iki yılda altı sınav. Dönemlerin hepsini ele aldığımızda ise, toplamda on sekiz kez sınava girdim. Kimse burnundaki hızmayı çıkar demedi.

İğne hızmadan Tehlikelidir!

Burnundaki hızma yüzünden sınava alınmadığını ve haksızlığa uğradığının  altını çizen Yalçın; Haksızlığa uğradım, bir hızmanın sınav sistemine ne gibi zararı olabilir? Metal eşyaların alınmaması ileri sürülüyor. Başörtüsünde bulunan iğneler metal eşya değil mi?. Kesinlikle onlara da engel olunmasın, yanlış anlaşılmak istemiyorum ama, güvenlik içinse eğer, iğne hızmadan daha tehlikeli bir metal eşyadır. Haksızlığa uğradım ve hakkımı sonuna kadar arayacağım’ dedi.

Kaynak: Ajans Sinop

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: boyabat sevdalısı 10 01 2017 21:39
sen öyle diyorsun da basortusu mecburi senin hizma dedin sey zevk işi onla onu karsilastirma yanlış anlaşılmak istemiyorsan zevkine yaptığını dinimizin emirleri ile kıyaslama bile...

3. Yorum: boyabatlı 09 01 2017 18:01
baş örtülü bayanların baş örtüsünün iğnesi de çıkartılıyor zaten. yüzük aksesuar ne varsa çıkarttırıyorlar. olayları farklı yerlere çekmenin bi manası yok. art niyetli olmamak lazım.

2. Yorum: misafir57 09 01 2017 17:53
burnundaki hızma çıkardı çıkartıverseydin ama anlaşılan senin derdin başartülü bayanlar verdiğin örnekte bunu söylüyor oradaki görevli yazan kulları harfiyen yerine getirdiye şimdi devleti suçluyorsun sen şunu demeliydin her sınava girdiğinde bak arama yapan kişi görevini adam gibi yap yüzük saat neyse bunları kontrol ediyormusun diğe vatandaş olarak görevini yapmamaışsın sonrada başartülü bayanlar iğne ile nasıl sınava girer önce aradaki farkı bir gör seninki süs eşyası onunki mecburiyet senin çıkıp başartülü bayanlardan özrü dielmen gerek.

1. Yorum: cancan 09 01 2017 05:00
ah kardeşim ah.. takacaksın sarığı, giyeceksin cüppeyi..birazda pis sakal.. istersen altında keleş getir. ondan sonra olacaksın imanlı ve çağdaş genç.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

352647


Tasarım:DtGaNi