Yayın Tarihi:22 03 2017 04:08(1054)

SİYAD'ın yeni yönetiminde Türkelili üye yok

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) 12. Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

Sinopluların İstanbul'da en köklü derneklerinden biri olan SİYAD Genel Kurulu'nda mevcut genel başkan Kemalettin Arpacı'nın aday olmadığı SİYAD Genel Başkanlığı için üç aday yarıştı. Maltepe Belediyesi Tarkan Saylan Kültür Merkezinde yapılan SİYAD Genel başkanlığı koltuğu için Arif Kuşçu, Mehmet Kuru ve Sedat Özmen aday oldular.

Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçimde Mehmet Kuru 264, Arif Kuşçu 213 ve Sedat Özmen 83 oy aldı. Bu sonuçla Mehmet Kuru, SİYAD'ın yeni genel başkanı oldu.

Diğer iki adayın yönetiminde Türkelili bir aday bile yoktu

Öte yandan Türkelili işadamı Sedat Özmen'in de adaylığını açıkladığı SİYAD genel başkanlığı seçiminde diğer iki aday Mehmet Kuru ve Arif Kuşçu'nun yönetim listesinde Türkelili olarak bir adayın bile olmayışı dikkat çekti.

Sinop İli ve İlçelerini temsil eden bir dernekte, Türkelilileri temsilen bir adayın bile iki genel başkan adayının listesinde olmaması, Türkelililerin tepkisine yol açtı. Türkelililerin bir araya gelerek seslerini duyuramadıklarını belirten İstanbul'daki Türkelili gurbetçiler, her bir adayın Dikmen'den, Saraydüzü'nden bile adaylarını gösterebildiklerini ancak Türkelilileri SİYAD'da hiçe saydıklarını ifade etti.

Kaynak: Türkelinin Haber

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50490


Tasarım:DtGaNi