Yayın Tarihi:23 03 2017 02:42(1353)

Keramettin Arpacı, tarihe not düşerek SİYAD’a veda etti

SİYAD, 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirdi. 27 yıllık geçmişe sahip Sinop’un köklü ve kurumsal sivil toplum kuruluşlarından biri olan SİYAD, bugüne kadar böyle bir kongre ne gördü ne de yaşadı. Genel Başkan Keramettin Arpacı, tarihe not düşerek SİYAD’a veda etti.

Sahneden kürsüye, divan platformundan oy kullanma kabinine, müzik seçiminden sunu ve perde hazırlanmasına varıncaya kadar pek çok şeyin özenle seçildiği SİYAD’ın 12. Olağan Kongresi büyük buluşmaya dönüştü. Kongreye gelenler büyük salona sığmadı; kültür merkezinin bahçesine taştı.

SİYAD Genel Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Engin Yiğit, “Tarih bunu da yazacak. 27 yıllık SİYAD’ın bir torunu olarak, ben bugüne gelinceye dek böyle bir kongre görmedim” dedi.

Divan Başkanlığını Fahri Yağlı’nın yaptığı kongre saat 13:00’da başladı. Salonda oluşan heyecan gecenin ilerleyen saatlerine kadar hız kesmedi.

Sunuculuğunu Muammer Ünlü’nün, açılış konuşmasını Genel Başkan Keramettin Arpacı’nın, bütçe raporunu Eyüp Ermiş’in, faaliyet raporunu Osman Çakır’ın yaptığı kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Protokol konuşmalarıyla devam etti.

Mevcut Genel Başkan Keramettin Arpacı’nın aday olmadığı SİYAD Genel Başkanlığı koltuğu için üç aday yarıştı. Genel Başkanlığa aday olan Arif Kuşçu, Mehmet Kuru ve Sedat Özmen delegelere hitap ederek yapacakları hizmetleri ve projeleri anlattı. Daha sonra oylamaya geçildi.

Genel kurula 640 delegeden 582’i katıldı. 21 delegenin ise çeşitli mazeretleri sebebiyle oylama saatini beklemeden salondan ayrıldığı anlaşıldı. Oylama bittikten sonra yapılan sayımda; 560 oy geçerli, 1’i geçersiz kabul edildi.

SİYAD 12.Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yapılan seçimde Mehmet Kuru 264, Arif Kuşçu 213 ve Sedat Özmen 83 oy aldı. Mehmet Kuru, SİYAD’ın yeni genel başkanı oldu.

TBMM 24. Dönem Sinop Milletvekili, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un ve CHP Grup Başkanvekili, İstanbul Milletvekili Engin Altay’ın da teşrif ettiği SİYAD 12. Olagan Genel Kurul Toplantısı’na Sinoplu sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları, şubelerin yönetim kurulu üyeleri, delegeler ve basın mensupları katıldı.

27 yıllık geçmişe sahip Sinop’un köklü ve kurumsal sivil toplum kuruluşlarından biri olan SİYAD, bugüne kadar böyle bir kongre ne gördü ne de yaşadı. Genel Başkan Keramettin Arpacı, tarihe not düşerek alkışlar eşliğinde SİYAD’a veda etti.

Kaynak: Haber Akasya

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76547


Tasarım:DtGaNi