Yayın Tarihi:26 03 2017 22:55(1155)

Neticeyi bekliyor!

Sinop’ta Hakan Akıncı isimli Vatandaş  “HAYIR” oyu verecek olanların “VATAN HAİNİ“ olarak ilan edilmesinin Anayasa’daki eşitlik ilkesine aykırı bir durum teşkil ettiğini belirterek “Cumhurbaşkanı da olsa başka biri de olsa kimsenin kimin nereye oy vereceğine karışması demokratik hukuk devletinde kabul edilemez bir durumdur”diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP başkanı Devlet Bahçeli hakkında Sinop Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Akıncı’nın dilekçesini kabul eden savcılık, dilekçeyi işleme koydu.

ADLİ YARGI EŞİT ŞARTLARDA İŞLEMELİDİR

Hakan Akıncı dün Sinop Adliyesine giderek, Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu. Akıncı dilekçesinde; “Ben 16 Nisan’da HAYIR oyu kullanacağım. Bu benim anayasal ve vatandaşlık hakkımdır. Ancak Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, her ortamda, her oturumda ve her mitingilerinde  HAYIR oyu kullanacak olan ben ve benim gibi bu ülkenin vatansever evlatlarına  “HAİN“ yakıştırmalarına artık tahammülüm kalmamıştır. Devletin bağımsız organı olan Adli yargının uyuşmazlık hallerinde; makamı, mevkii, ne olursa olsun her vatandaşa eşit şartlarda işlemesi Anayasamız'ın ve Demokrasimiz'in olmazsa olmazıdır.” diye belirterek, her üçünden de şikayetçi ve davacı olduğunu belirtti.

HAKLARIM KORUNMAZSA BENİM DE ONLARA HAKARET ETME HAKKIM DOĞAR

Anayasa’nın eşitlik ilkesine bağlı kalınarak haklarının korunması gerektiğini ileri süren Hakan Akıncı, dilekçesinde “Biz Türk vatandaşlarına yapılan bu hakarete, hatta ihanete sessiz kalamazsınız. Aksi taktirde benim de onlara hakaret etme hakkım doğacaktır. Ben ki Hakan Akıncı olarak siyasi olarak yaptığım her eleştiri de ifadeye çağrılıyorsam, bana ve benim gibi düşünenlere yapılan bu hakaretin de bir cezası olmalıdır.“ diye yazarak Cumhurbaşkanı, Başbakan ve MHP Genel Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: Halk Sesi

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: aslan 29 03 2017 13:40
"oktay"; ülkenin en tepesindeki kisilerin, yasal haklarini kullanan milyonlarca vatandasa çok agir bir hakaret ve suçlama olan "vatan haini" terimini kullanmalari "agaç taslamak mi" oluyor sizce? "vatan hainligi" en agir cezayi gerektiren bir suçtur! öyleyse milyonlari daragacina mi gondereceksiniz? onlar vitesten atti ve frenler yalama oldu, ama vatandas olarak bizler akilli davranalim hiç olmazsa?

2. Yorum: gurbet 28 03 2017 04:08
helal sana arkadasim bunlarin cogalmasi lazim yillardir foto itiyle kolkola olup siz vatanhaini pkkli olmadiysaniz kendisinin irade hakkini kullananda vatanhaini olmaz oy sömürücüleri akbaba bunlar akbaba

1. Yorum: oktay 27 03 2017 06:19
boş işler bunlar vatana millete faydalı işler yapın meyve veren ağaç taslanirmis


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

64096


Tasarım:DtGaNi