Yayın Tarihi:27 03 2017 18:05(916)

Vatandaşlar Evde Diş Sağlığı Hizmetlerinden Memnun

Yaşlanan ve sağlık problemleri artan nüfusun yaşam kalitesini en yüksek düzeyde tutarak hayatlarına devam etmelerinde evde sağlık hizmetleri çok önemli role sahip. “Evde Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri” de o hizmetler arasında.

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de ortalama yaşam süresi uzuyor. Hatta Sinopili olarak Türkiye İstatistik Kurumunun açıklamalarında en yaşlı il olarak biliniyoruz.Dolayısıyla ülkemizde yaşlı nüfus ve kronik hastalıklar artma eğiliminde. Yaşlandıkçasağlık problemleri artan nüfusun yaşam kalitesini en yüksek düzeyde tutmak içinuygulanan evde sağlık hizmetleri arasında ağız ve diş sağlığı da oldukça önemtaşıyor. Diş Hekimi Kübra ÖZGÜR, evde ağız ve diş sağlığı bakımının yaşlı veya sağlıktesisimize gelemeyen vatandaşlar için oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı.

Özellikle evden çıkamayan, yatalak veya bazı hastalıklardan dolayı hareket kabiliyetlerisınırlı olan yaşlı ve engellilerin  Evde Sağlık hizmetlerini, tam teşekküllü hastanestandartlarında sunma imkânı olduğunu anlattı.

19 Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden Mezun olan, Evde SağlıkHizmetlerinde 2 senedir hizmetlerine devam eden Diş Hekimi Kübra Özgür yaptıklarıçalışmaları ve tedavileri anlattı;

“Evde bakım hizmetlerinin amacı, yürümekte zorlanan hastalarımızın, yatağa bağlı olanhastaların hizmetlerini evlerine götürmek.Şu ana kadar evde sağlık hizmetlerindeyaklaşık 300 kişiye tedavi sunulmuştur. Evde Bakım Hizmetlerine hastalarımızınbaşvurması için Aile Hekimlerinden ‘evde bakım hizmetleri gerekmektedir’ diye belgealabilirler veya toplum sağlığı merkezlerine, halk sağlığı merkezlerine başvurabilirler.Eğer daha önceden hastalarımızın evde bakım hizmetlerine kayıtları varsa direk Ağız veDiş Sağlığı Merkezimize gelerek bize başvuruda bulunabilirler.

Evde bakım Hizmetlerinde hangi tedavi seçeneklerini verebiliyoruz diye sorarsanız“ diş taşı temizliği, diş çekimleri, diş protez yapımı veya diş protez buruklarıalınabilir, hastalarımızın kullanmakta olduğu protezlerde kırıklar varsa bunlar tamiredilebilir. Bu tip tedavileri evde bakım hizmetlerinde yürütmekteyiz. Yaptığımız butedavileri haftanın salı ve cuma günleri öğleden sonra yaklaşık 4-5 hasta kadarhastamıza tedavi sunarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Evde Bakım Hizmetlerine başvuran hasta yakınlarımızdan en büyük isteğimiz gerçektenevde bakım hizmetleri ihtiyacı duyan hastaların başvurmalarıdır, aksi halde evde bakımhizmetleri gerçek amacına ulaşamamaktadır.

Hasta Yakınları Hizmetten Memnun

Hasta yakınları, yaşlı veya evde bakıma ihtiyacı olan hastaları için verilen tedavilerdenson derece memnun olduklarını, tedavi için azimle çaba gösteren sağlık personellerinkendileri için ellerinden geleni yaptıklarını ve hasta yakınlarının günlük yaşamlarındabüyük kolaylıklar sağladığını vurguluyorlar.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

56407


Tasarım:DtGaNi