Yayın Tarihi:28 03 2017 04:07(880)

Miniklerden Duygulandıran Çanakkale Programı

Sinop Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerinin hazırladığı, 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin rol aldığı “Çanakkale Geçilmez” adlı program büyük beğeni ile izlendi.

Sinop Sultan Hatun Kız Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, KYK Sinop İl Müdürü A.Menderes Dümen, Sinop İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tamer Yurtseven, Veliler, Öğrenciler ve çok sayıda misafirler katıldı.

Sinop Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programın açılış konuşmasında konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik şunları söyledi. “Çanakkale’de 102 yıl önce meydana gelen bu istiklal ve bağımsızlık mücadelesinde, vatanımıza kastedenlerin imkanları vardı. Ecdadımız da ise, Vatanımıza saldıran düşmanlarda olmayan, kuvvetli ve sarsılmaz bir imanları vardı. Anneler evlatlarını, hanımlar eşlerini cepheye gönderirken hepsinin söyledikleri tek bir cümle vardı “Bu Vatanı düşmana çiğnetme, Bayrak bizim namusumuzdur. Var git Namusumuzu çiğnetme” diyorlardı. İşte bu anlayış ve düşünce sadece kuvvetle, topla, tüfekle ve tankla ile vücuda gelmez, bu ancak ve ancak kuvvetli ve sarsılmaz bir İman ile hasıl olur. İşte bizlerde ecdadımızın uğrunacanlarını verdiği bu mukaddes dinimizi ve vatanımızı, bu gün gençlerimize, çocuklarımıza anlatarak öğreterek, gerekirse bu uğurda canlarımızı feda etmekten geri durmamamız gerektiği bilincini aşılamaya gayret ediyoruz. Bu sebeptendir ki bu 4-6 yaş Kur’an Kursunda okuyan yavrularımız Dinimizin gereklerini öğrendikleri gibi bu şanlı zaferi de öğreniyorlar ve öğrendiklerini de bizlere anlatmak için bu güzel programı tertip ettiler. Bu gayretli çalışmalarından dolayı Kur’an Kursu öğreticilerimize ve öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak bizleri ecdadımız hangi değerler uğruna canlarını hiç çekinmeden feda ettiler ise bizleri o değerleri hakiki manada anlayarak yaşamayı nasip eylesin “dedi.

Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşmalarından sonra Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an kursu öğrencilerinin hazırladıkları Kınalı Hasan, Çanakkale Geçilmez ve Seyit Onbaşı müsamereleri davetliler tarafından beğeni ile izlendi. Sinop Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri Türk Bayrakları ile birlikte ölürüm Türkiye şarkısını söylemeleri ile program sona erdi.

Haber: Ahmet ERMİŞ

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

57754


Tasarım:DtGaNi