Yayın Tarihi:11 04 2017 04:39(2014)

Kılıçdaroğlu: Hepimiz Gereğini Yapmak Zorundayız

Boyabat'ta düzenlenen mitingde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yapılmak istenen anayasa değişikliğinin vatandaşın hangi sorununu çözeceğini sordu. “Esnafın, çiftçinin sorununu çözüyor mu? Devletin itibarını koruyacak bir madde var mı?” diye sorun genel başkan Kılıçdaroglu, “O zaman sorulacak olan soru şu, ‘Bu anayasa değişikliği neden geliyor?’ Diyorlar ki, ‘Bu anayasa değişikliği olursa terör bitecek.’ İyi de kardeşim siz 15 yıldır iktidardasınız. Yani siz terörü bitirdiniz de elinizde tutan mı oldu? Terörü bitirdiniz de birisi sizin çıkarttığınız kanuna engel mi oldu? Ne zaman ki dediniz ‘Biz terörü bitireceğiz. Bize destek verin’ her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz” dedi.

“HEPİMİZ GEREĞİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Meclis’in yetkilerini alıyorlar. Hangi yetkisini alıyorlar? Devletin yapısı ve işleyişiyle ilgili yetki şu an Meclis’te. Mesela kaç bakanlığın olacağını Meclis belirler. Her bakanlığın ayrı ayrı kanunu vardır. Bakanlığın görevlerini TBMM belirler. Yeni rejimde tek adam belirler. İstediği kadar bakan, istediği kadar başkan yardımcısı. Neden Meclis’in elinden bu yetkiyi alıp bir kişiye veriyoruz? Başkan yardımcısı sayısı kaç olacak? 50 diye yazsalar da bizde öğrensek. Bir mi? Beş mi? Elli mi? Belli değil. Bir kişinin takdirine bağlı. O zaman biz bu milletvekillerini neden yolladık Meclis’e? Böyle Meclis olur mu? Bunun ne partilerle ilgisi var nede kişilerle alakası var. Bu bir seçim değil bu, bir referandum. O nedenle geçmişte Ak Partiye, CHP’ye MHP’ye, Saadet Partisine bir çok partiye oy vermiş ya da hiç oy vermemiş vatandaşlar bundan hepimiz sorumluyuz. Hepimiz gereğini yapmak zorundayız.”

“TEK ADAMA YETKİ VERİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

Tek adam yetkilerin verilmesinin doğru olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, “Böyle bir yetki yok demokrasilerde. Böyle bir yetki dünyanın hiçbir hükümetinde yoktur. Böyle bir şey olamaz” dedi. Tarihten örnekler de veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çanakkale Savaşı ve Çanakkale türküsü. ‘Çanakkale içinde vurdular beni, ölmeden mezara koydular beni’ bu türküyü dinleyip gözü yaşarmayan var mıdır? 7 düvel Çanakkale’yi geçmek istedi. 13-14 yaşında çocuklarımızı orada şehit verdik. Mehmet Akif Ersoy, Çanakkale için der ki, ‘Toprağı sıksan şüheda fışkıracak şüheda. Şehitler fışkıracak’ diyor. Ne oldu? Geçemediler. Sonra bir adama yetki verildi. Ve o bir kişinin onayıyla o gemilerin tamamı tek kurşun atmadan Çanakkale’yi geçti. Geldi Dolmabahçe’nin önüne ve demirlediler. İstanbul’u işgal ettiler. İşte tek adam budur. Daha size ne anlatayım? Tarih budur. Biz kendimiz kendi ülkemizde rahat ve birlikte yaşamak istiyoruz. Herkesin bir yetkisi vardır. Annenin, babanın herkesin görevi ve yetkisi vardır. Bunlar bazen toplumsal olarak belirlenir. Ama sonuç nedir bir birimize danışır ve konuşuruz. Bir kişiye bütün yetkiyi vermeyiz.”

“BEN NE YAPTIM ALLAH AŞKINA”

“Doğruları söylemiyor” diye kendisini eleştirenlere çağrı yaptığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendilerine çağrı yaptım. Televizyon kanalları var. Siz de gelin ben de geleyim. Siz de konuşun ben de konuşayım. Siz yarım saat konuşun ben 15 dakika konuşayım. Altı üstü 18 madde. Oturalım karar verelim. Ve üstelik ben onlara çok büyük bir fırsat veriyorum. Beni mahcup edeceksiniz. Ben konuştuğum zaman diyeceksiniz ki ‘bak Kılıçdaroğlu, şu maddeyi şöyle anlatıyorsun. Bak burada böyle yazıyor’ bende mahcup olayım. Geliyorlar mi? Gelmiyorlar. Şimdi miting meydanlarında konuşuyorlar. Elbette konuşacaklar. Sabah, öğle, öğleden sonra Kılıçdaroğlu, ikindi Kılıçdaroğlu. Ya Kılıçdaroğlu ne yaptı? Ne yaptım ben? Devletin arabasını, uçaklarını, forslarını, paralarını kullanamıyorum. Ben ne yaptım Allah aşkına. Ben sadece bu memlekette hepimiz huzur için de yaşayalım diyorum. Her vatandaşın görüşü, tercihi, inancı, kimliği benim başımın üstünde. Ben bir vatandaşıma kızdım mı? Düzgün ve dürüst olmaya çaba harcıyorum.” dedi

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: cemal 12 04 2017 20:48
kemal ha gelmişin ha gekmemişin boyabata evetler yüzde 70 çıkacak boyabatta

1. Yorum: gönlübol 12 04 2017 16:34
sen merak etme biz gereğini yaparız 15 temmuzda yaptığımız gibi


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

69699


Tasarım:DtGaNi