Yayın Tarihi:11 04 2017 05:11(2183)

14 Yaş ve Altı 2. Kademe Oryantiring Yarışı Ordu'da Yapıldı

14 Yaş ve Altı 2. Kademe Oryantiring Yarışı 9 Nisan 2017 tarihinde Ordu'da yapıldı. Ordu Tayfun Gürsoy Parkında yapılan bölge yarışına Oryantiring Ordusu SK,  Çorum GSM, Rusumat 4 ve Sinop ilini temsilen Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu yarışma büyük mücadelelere sahne oldu.

Samsun'da 1. Kademesi yapılan yarışlarda 4 madalya kazanan Boyabat Yaşar Topçu YİBO GSK, Ordu'da yapılan yarışlarada damgasını vurdu.

İlimizi temsilen katılan Yaşar Topçu YİBO Gençlik Spor Kulübü'nden 5 sporcu madalya kazandı.

14 Yaş Erkek kategorisinde Hasan Emre Kabal ikinci, Yakup Demir üçüncü,

12 Yaş Erkek kategorisinde Aziz Göveli birinci,

10 Yaş Kız kategorisinde Sibel Kara ikinci, Fatma Kocakurt üçüncü oldu.

Yaşar Topçu YİBO Gençlik Spor Kulübü başkanı Kesim Yıldız "Bu yeni branşı okulumuz ve kulübümüz sporcularına sevdiren ve büyük başarılara imza atan kulüp antrenörlerimiz Hasan Şahin ve Abdullah İltekin'e teşekkür ediyorum. Ankara'da 29-30 Nisan 2017'de yapılacak olan grup yarışlarında ilimizi temsil edecek kulübümüze başarılar dileriz." dedi.

Peki nedir oryantiring ve nasıl oynanır? Kısaca açıklayacak olursak:

Oryantiring , harita yardımı ile yön bulmayı içeriyor.Türkiye´de oryantiring, 1970´lerden beri silahlı kuvvetlere bağlı kurumlar ve diğer kamu kurumları bünyesinde yapılmaktadır. 2006 yılında ise Oryantiring Federasyonu kurulmuştur.

Oryantiringde sporcular kendilerine verilen yarışma bölgesinin haritasında belirtilmiş hedeflere sırasıyla ve en kısa sürede ulaşmaya çalışırlar. Kontrol noktalarında turuncu-beyaz bayraklar bulunur. Yarışmacılar bayrağın yanındaki zımbayı ellerindeki fişe basarak kontrol noktasına ulaştıklarını kanıtlarlar. Gelişen teknoloji sayesinde elektronik sistemin kullanıldığı yarışlarda sporcular hem zihnen hem de bedenen gelişiyor.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

41762


Tasarım:DtGaNi