Yayın Tarihi:14 04 2017 04:10(1131)

Engin Altay, “Sayın Cumhurbaşkanım, gel şu siyasi hırsın, aklının önünden gitmesin”

Altay, “Sayın Cumhurbaşkanım, gel şu siyasi hırsın aklının önünden gitmesin.”

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Engin Altay, Sinop’un Durağan ilçesinde yaptığı konuşmasında:

“15 Temmuz şehitlerimizin şu an kemikleri sızlıyor. FETÖ’nün siyasi ayağı nerede ? Askerden, öğretmenden, memurdan, hakimden, savcıdan, iş adamından hesap sordun. Bu FETÖ’nün siyasi ayağı nerede ?” dedi.

Engin Altay, Boyabat CHP İlçe örgütü tarafından Osmanköyü mevkiinde karşılanıp buradan konvoy halinde Durağan ilçesine hareket edildi.

Engin Altay ve heyeti bir süre çarşı içindeki esnafları ziyaret edip sokaktaki vatandaşlarla selamlaştıktan sonra Şehit Ömer Halisdemir Parkı önünde seçim otobüsü üzerenden halka hitabetti.

Altay, konuşmasında “Ak Partinin yüzde 80 oy aldığı bir ilçede konuştuğumu biliyorum, size hamaset yapmayacağım” diyerek başladığı konuşmasında;

“Sayın Cumhurbaşkanın, Tayyip Erdoğan, sen istesen de biz seninle kavga etmeyeceğiz. Biz bu memlekette bin yıllık kardeşliğimizi Allah’ımın izniyle binlerce yıl daha devam ettirmekten başka bir dava gütmüyoruz. Onun için Ak Partilisiyle, Cumhuriyet Halk Partilisiyle, Milliyetçi Hareket Partilisiyle, Saadet Partilisiyle ve ismini sayamayacağım diğer partilerle hep birlikte bu güzel ülkede, bu güzel topraklarda “Ne Mutlu Türküm Diyene” bilinç ve şuuruyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, TBMM’nin kurduğu bu güzel Cumhuriyette Allah’ım birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi bozmadan bize ve bizden sonraki nesillere sağlıklı, huzurlu, refah dolu günler niyaz ediyorum.

Burada olmamın nedeni parti meselesi değil, benim zorum bu memleketin, bu milletin egemenlik hakkını sonuna kadar kimseye teslim etmeden, kimsenin iki dudağının ucuna bırakmadan , tıpkı Çanakkale’de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bir millet olarak tek yürek olarak kardeşlik içerisinde, ama iile de demokrasi içerisinde kalmak, yaşamak ve yaşatmaktır.

Nasıl ki Recep Tayyip Erdoğan’ın çok istemesine rağmen meclisteki 96 Ak Parti vekil 1 Mart tezkeresine hayır dedi. Onlardan Allah razı olsun. Türkiye’yi bir uçurumun dibine uçmaktan, Türkiye’yi bir bataklığa gömülmekten  kurtardılar. Onlarla iftihar edin. Onlar bayrağı ve vatanı Tayyip Erdoğan’dan daha çok sevdikleri için hayır dediler. Sayın Durağan halkının da bayrağını vatanını çok sevdiğini biliyorum. Onun içindir ki 16 Nisanda bayrak ve vatan için hayır diyeceksiniz. Türk Bayrağı hepimizin ortak değeridir, Bayrağımızın kenarına CHP’nin altı okunu, Ak Parti’nin ampulünu koysak ortak bayrağımız olur mu ? Cumhurbaşkanı da hepimizin ortak değeridir, tüm milleti temsil eder. Bir partinin lideri olura ortak değerimizin kırılmasına, yıkılmasına yol açar.

15 Temmuzda ülkemiz dara düştü, bir terör örgütü devleti işgal etmeye çalıştı. Cumhur başkanı biz çağırdı. Sorun memleket meselesiyse gerisi teferruattır deyip Saray’a gittik. Gene olsa gene gideriz. Ama siz evet derseniz, cumhurbaşkanı parti genel başkanı olursa ve memleket dara düşerse, Türkiye’ye yönelik bir tehdit oluşursa bizi kim bir araya getirecek ? Kimin çadırında, kimi kendimize şemsiye yapacağız ? Onun için diyorum, ortak değerimizi kaybetmeyelim. Egemenlik milletindir, egemenlik hakkınızı kaybetmeyin.

TBMM’inde Türk var, Kürt var, Arap var Gürcü var, Sunni var Alevi var, başı açığı kapalısı var. Orada sizin seçtikleriniz sizin adınıza el kaldırıyor, sizin lehinize olan bir şeyi destekliyor, aleyhinize olan bir bir teklife de hayır diyorlar. Bunun için TBMM’nin yetkilerinin bir kişiye devredilmesine hayır deyin diyorum. İnsan beşer şaşar, bütün yetkiler bir kişiye verilemez.

15 Temmuz şehitlerimizin şu an kemikleri sızlıyor. FETÖ’nün siyasi ayağı nerede ? Askerden, öğretmenden, memurdan, hakimden, savcıdan, iş adamından hesap sordun. Bu FETÖ’nün siyasi ayağı nerede ? Neden ortaya çıkarmıyorsun bu mudur insanlık. Bir çetenin bütün bağlarını açığa çıkardın, çıkarmakla kalmayıp çoluk çocuğunu açlığa mahkum ettin, ama FETÖ’nün siyasi ayağı yok diyorsun. Baylok kullanan herkesi biliyorsun ama siyasi ayağını bilmiyorsun.

Sayın Cumhurbaşkanım, sana Durağan’dan sesleniyorum gel bu siyasi hırsından kurtul, Durağan sana yine oy verecek ama gel bu bayrağı bu vatanı tehlikeye atma, bu bayrak bu topraklar hepimizin olsun, gel bu devlet gene milletin olsun, sen de millete hizmet et. Şu hırsın, aklının önünden gitmesin. Her şey insan için, her şey Türkiye için diyorum. Hepinizi sevgiyle muhabbetle selamlıyorum. Allah’a emanet olun. “ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Durağan programına CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Durağan CHP İlçe Başkanı Mehmet Ali Koç ve partililer katıldılar.

Kaynak: Boyabat Haber gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: gönlübol 14 04 2017 20:20
fetonun yalağından su içenler belli siz daha neyi savunuyorsunuz

3. Yorum: gönlübol 14 04 2017 20:03
aslan efendi görünen köyün uzağı yakını olmaz görürsün yakında

2. Yorum: aslan 14 04 2017 17:51
"gönlübol" arkadas hala "beraber yuruduk biz bu yollarda" sarkisinin muhatabi fethullah gülen denen sümüklü cahili kullanarak ilgisiz kimselere çamur atmaya devam ediyor?! hey kardessss,,, sen google'da dolasan videolari da mi izlemiyorsun???

1. Yorum: gönlübol 14 04 2017 17:01
fetonun siyasi ayağının nereye gittiği belli genel başkanına sor söylesin


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

15746


Tasarım:DtGaNi