Yayın Tarihi:15 04 2017 06:22(2808)

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: Kutlu Doğum Haftası FETÖ projesidir

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, 14-20 Nisan tarihlerini "Kutlu Doğum Haftası" olarak idrak etmenin FETÖ projesi olduğunu söyleyerek, "Peygamber Efendimizin doğum günü Rebiülevvel ayının 12’inci gecesidir ve biz bunu Mevlid Kandili olarak kutlarız. Diyanette bunu böyle kutlamalı artık ve FETÖ projesinden vazgeçmeli” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Ankara’da gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Haftası tanıtım ve bilgilendirme toplantısında bu yıl "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" temasının işleneceğini açıklamasını, “Birilerine yanıttır” sözüyle yorumladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının camilerde tabure, sandalye üzerinde namaz kılma, kutlu doğum haftalarında her yıl farklı temaların ele alınması gibi çoğu projesinin FETÖ projeleri olduğunu iddia eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Diyanet İşleri Başkanının yaptığı açıklama, sanki birilerine yanıttır. Diyanetin son yıllardaki çoğu projeleri FETÖ projesidir. Bu yıl emniyet ve güvenlik temalarına dikkat çekilecekmiş. 1989 yılında akademisyen Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay’ın teklifi üzerine dönemin Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yazıcıoğlu ve Fransız bir din profesörü tarafından her yıl Kutlu Doğum Haftası’nın temaları belirlenmiştir. Çünkü bunların hepsi FETÖ’nün organize projesidir. Ben iddia ediyorum ki bu isimler de FETÖ bağlantılı kişilerdir. Böyle şey olur mu? Biz Peygamber Efendimizin yılda bir kez mi ‘merhamet’, ‘sevgi’, ‘şefkat’ yönlerini konuşacağız. Peygamber Efendimiz unutturulmaya çalışılmaktadır. Biz Peygamber Efendimizin yüz sene sonra merhametini, sevgisini ve şefkatini konuşmayacak mıyız? Peygamber efendimiz unutturulmak isteniyor” dedi.

“DİYANET FETÖ TUZAĞINDADIR"

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet’in FETÖ tuzaklarının tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu aktararak şunları söyledi: “Bakınız, kandil günlerini Miladi takvime göre yapacaklardı. Ramazan ayı, Kadir Gecesi de bunlara dahil. Eğer Diyanet bunları değiştirmezse bunların vebalinden kurtulamaz. Diyanet hala FETÖ tuzağındadır. Çünkü Peygamber Efendimizin doğum günü Rebiülevvel ayının 12’inci gecesidir ve biz bunu Mevlid Kandili olarak kutlarız. Diyanette bunu böyle kutlamalı artık ve FETÖ projesinden vazgeçmeli”.

Kaynak: Türkiye

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: aslan 22 04 2017 04:48
google'dan alinti: “kutlu doğum” ilk yıl 12 eylül-17 ekim 1989, ikinci yıl 1 ekim-7 ekim 1990, sonraki sene 20 eylül-26 eylül 1991, 1992´de 9 eylül-15 eylül ve 1993´te ise 30 ağustos-5 eylül günleri arasında kutlandı. hafta ilk zamanlar kimsede rahatsızlık meydana getirmedi. zira eskiden olduğu gibi hicri takvime göre kutlama yapıldı. çok geçmeden türk milletinin kalbini sızlatacak girişimler başladı. 1994 senesine gelindiğinde kutlama tarihi 20 nisan-26 nisan günleri arası sabitlendi. her yıl mevlid kandili farklı bir tarihe denk geliyor, ancak millet peygamber efendimizin doğum gününü nisan ayında kutluyordu. bir süre sonra kutlu doğum haftası’nın son gününün fetö elebaşı gülen’in doğum tarihi ile çakıştığı fark edildi. görünürde peygamberimizin doğum günü kutlanıyordu. ancak perde arkasında yapılanlar farklı bir şeydi. tepki üzerine 2008 yılından itibaren etkinlik tarihi bir hafta öne alındı."

2. Yorum: guddusi 16 04 2017 20:31
mustafa kınay getirdiğin açıklığa teşekkür ediyorum. diyanete bu konuda çağrıda bulunanlar da okuyup işin doğrusunu öğrensinler.yanlislarini düzeltsinler

1. Yorum: mustafa kınay 15 04 2017 16:50
peygamberimiz her yıl 10 gün önce dünyaya gelmedi. hicri takvime göre bilindiği gibi 571 yılının rebiül evvel ayının 12. gecesi miladi takvime göre hangi tarihe dek geliyorsa veladet kandili her yıl o gece kutlanmalıdır. fakat diğer günleri yani oruç ve kurban günleri değişmez, değiştirilemez. çünkü k.kerim orucun ramazan ayında tutulacağını ayetle emrediyor. bu demektir ki oruç heryıl 10 gün önce gelecektir. yani bu güne kadar islam alemi veladet kandili hariç hepsini doğru yapmış, veladet kandili öteden beri hep yanlış günde kutlanmıştır.yanlışa devam mı tamam mı. buna karar verilmelidir. veya kandili camilerimizde,kutlu doğumu da müftülüklerimizin öncülüğünde salonlarda herkesin katılabileceği ortamlarda kutlanmaya devam edilmelidir.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

124048


Tasarım:DtGaNi