Yayın Tarihi:22 04 2017 20:11(667)

CHP’li Karadeniz: “İnançla ve Yürekle Millet Egemenliğine Sahip Çıkacağız”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında “Mustafa Kemal Atatürk devrimlerini, ilke ve ülküsünü benimsemiş halkımız; egemenliğe ortak çıkmak isteyen her kim ya da ne olursa, inançla ve yürekle karşısında duracaktır” dedi.

Barış Karadeniz, mesajında, milletin 97 yıl önce olduğu gibi bugün de tek adam rejimini reddettiğini vurguladı.  Karadeniz, “Atatürk’e inanan, adaleti, barışı, birlik ve beraberliği, kardeşliği benimseyen ve Cumhuriyete, onun yarattığı değerlere, demokrasiye ve özgürlüklere, her şeyden öte egemenliğine 97 yıl boyunca sahip çıkan Türk Milleti, egemenliğinin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin devre dışı bırakılmasını, tek adam rejimini reddetmiştir” ifadelerinde bulundu.

Karadeniz’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı şöyle:

“Bugün, 23 Nisan! Varlığına kastedilen Türk Ulusunun 97 yıl önce uyanışının, esaret zincirlerini kırarak, bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna nice fedakarlıklarla kendi yazgısına el koyuşunun muhteşem günüdür!

Bugün, Dünya Lideri ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ve Türk Ulusunun temsilcilerinin katılımıyla 97 yıl önce toplanan Büyük Millet Meclisi’nin, bağımsızlık ve özgürlük hareketinin yürütülmesinde tarihsel sorumluluk üstlendiği, egemenliğin millete verildiği gündür!

Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran, devrimlerin gerçekleştirilmesinde yaşamsal rol üstlenen, millet egemenliğinin vücut bulduğu kalesi, demokratik rejimimizin temel kurumu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gündür!

Gazi Mustafa Kemal şöyle diyordu: ‘Bu kadar acı tecrübeyi geçiren milletin, bundan sonra egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır. Milletimiz, hiç kimsenin iznine gerek görmeden ve müsaade etmeyenlere karşı isyan ederek, Milli egemenliğini almış ve öylece kullanmıştır. Milli egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar yok olur. Milletlerin esirliği üzerine kurulmuş müesseseler her tarafta yıkılmaya mahkumdurlar.’ İşte büyük Önder Atatürk’e inanan, adaleti, barışı, birlik ve beraberliği, kardeşliği benimseyen ve Cumhuriyete, onun yarattığı değerlere, demokrasiye ve özgürlüklere, her şeyden öte egemenliğine 97 yıl boyunca sahip çıkan Türk Milleti, egemenliğinin kalesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin devre dışı bırakılmasını, tek adam rejimini reddetmiştir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Mustafa Kemal Atatürk devrimlerini, ilke ve ülküsünü benimsemiş halkımız; egemenliğe ortak çıkmak isteyen her kim ya da ne olursa inançla ve yürekle karşısında duracaktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Gençliğe Hitabesi”ni ezber eden, yüreklerinde hisseden, her cümlesine, her satırına yürekten inanan bir Milletin evlatları olarak, vazifemiz budur!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan eden Atatürk çocuklara verdiği değeri ve duyduğu güveni en somut bir şekilde geleceğe taşımıştır. Dünyada tek bir lider çocuklara bayram armağan etmiştir. O da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bu mirasa ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak her Türk vatandaşının en önemli görevlerinden biridir. 23 Nisan, Ulusumuzun en değerli varlığı, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri çocuklarımızın bayramıdır. Egemenliğimizi ve çocuklarımızı korumak, en değerli varlığımız çocuklarımıza yaşanacak bir Türkiye bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi minnetle; TBMM’nin kurulmasında ve tarihimiz boyunca millet iradesi ile seçilerek görev yapmış tüm milletvekillerimizi saygıyla anıyor, çocuklarımızın ve tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: gerçekler 23 04 2017 19:33
bu nasıl milletin egemenliğine sahip çıkmaktır. millet kararını vermiştir. siz hangi milletin egemenliğini savunuyorsunuz. egemenlik bağımsızlık ne zamandan beri mahkemelerde aranır oldu. bu aziz millet gereken cevabı vermiştir siz çırpına durun çırpındıkça da bocalayıp duracaksiniz her zaman duvara toslayacaksiniz.

1. Yorum: vay be 23 04 2017 19:24
vay be gene ne yazmış. bugünü bile siyasete alet etmiş. her iki kelimesinden birini tek adama bağlamış. yahu gazi mustafa kemal bu milletin tek kurucusu değil miydi? hayatının sonuna kadar da tek değil miydi? bu böyle de devam edecek neyin hala yalan dolan haberini yapıyorsun. acaba kendisi gençliğe hitabeyi ezbere biliyor mu?
artık seçim de bitti bakalım bir daha ne zaman görürüz önümüzdeki seçimlere bakacaz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

234355


Tasarım:DtGaNi