Yayın Tarihi:22 04 2017 20:16(1239)

Halaçoğlu, Atatürk'le ilgili iddialara belgeleriyle cevap verdi

Kayseri Milletvekili Halaçoğlu, Atatürk'ün de 1 oy farkla seçim kazandığı iddialarına TBMM tutanaklarıyla cevap verdi.

Yeni Anayasa referandumundan çok az farkla 'evet' çıkmasının ardından, yaş medya ve AK troller algı operasyonlarına başladı...

Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, ak trollerin oluşturmaya çalıştığı "Atatürk de 1 oy farkla seçim kazandı" algısını TBMM tutanaklarıyla çürüttü.

Bu belgeleri sosyal medya hesabından paylaşan Halaçoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bazı haber sitelerinde ve gazetelerde bir haber geçti. Mustafa Kemal de TBMM başkanlığını bir oy farkla kazanmıştı. Bu haberi geçenler muhtemelen Anayasa değişikliği ile ilgili olarak evet oylarıyla hayır oylarının birbirine çok yakın olması ve mühürsüz oy pusulalarının YSK tarafından oylamanın bitimine yakın bir süre kala kabul edilmesinin kendileri üzerinde bıraktığı rahatsızlıktı.

Halbuki söyledikleri gibi Mustafa Kemal bir oyla kazanmamıştı. 23 Nisan 1920'de toplanan meclis, 24 Nisanda bir başkan, bir başkan yardımcısı ve iki de katip seçmek üzere karar almıştı. Adaylar tek kağıda yazılarak her biri için ayrı oy kullanıldı.

Seçime 120 üye katılmıştı. Mustafa Kemal 110 oy alarak başkan seçildi. Celaleddin Arif Efendi ise ikinci başkan olarak 109 oy aldı. Çelebi Abdülhalim Efendi ise birinci reis vekili olarak 91 oy aldı. Diğer adaylar salt çoğunluğu elde edemediler. Başkan seçildikten sonra Mustafa Kemal Paşa bir teşekkür konuşması yaptı. Bunun da kopyasını paylaştım. Bu konuşması sırasında ne kadar sevildiği de anlaşılmaktadır. Durum bu.

Yayınlanmış olan TBMM tutanaklarında yer alan belgesini de sizlerle paylaşıyorum. O dönem Türkçeleri anlamadık diyebilirler. Öyle ise, anlamadıkları şeyi yazmasınlar. Ama yandaş medyadan doğruluk beklemek saflık olur."

Kaynak: Yeniçağ

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: mustafa çoban 23 04 2017 04:34
ama meclis 324 üye sayısı ile kurulmuş ve salt çoğunluk bile yokmuş


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

85828


Tasarım:DtGaNi