Yayın Tarihi:22 04 2017 20:39(908)

25.Dönem AK Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak 23 Nisan Mesajı

Değerli hemşehrilerim, değerli kardeşlerim, en değerli varlıklarımız sevgiliçocuklar;

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 97. Yıldönümünü ve 23 nisan 1920 de TBMM nin kuruluşu adına adanmış Dünyada ilk ve tek olan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını en içten duygularımla tebrik ediyorum.

Değerli hemşehrilerim, değerli kardeşlerim, en değerli varlıklarımız sevgili çocuklar;

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümünü bu yıl çok daha farklı duygular içinde kutluyoruz.

15 Temmuz Fetö darbe girişiminde 97 yıl önce kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin bombalanması bir yandan içimizi kanatırken, bu menfur girişim sonrası milli birlik ve beraberlikte yaşanan kenetlenme ve milletimizin kararlı duruşuTBMM’nin kuruluş ruhunu bir kez daha dünyaya göstermiştir. Bu bakımdan gurur doluyuz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümününde Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz Milletimizle birlikte geleceğe daha bir umutla bakmaktadır. 16 nisanda yapılan referandumunun 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesine denk gelmesi de ayrı bir anlam ifade etmektedir. “ Hakimiyet kayıtsız ve şartsız milletindir” şiarı Milletimiz tarafından onaylanan Anayasa değişikliği ile tam olarak anlamına kavuşmuştur.

Diğer yandan; Suriye topraklarında yaşanan vahşet ve bu vahşette yüzlerce masum çocuğun katledilmesi ise dünyamızı alt üst etmektedir. Bir yanda çocuklara bayram armağan eden bir Türkiye Cumhuriyeti, diğer yanda vahşetleriyle çocuklara dünyayı karartan bir Suriye. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 97. Yıl dönümününde Suriye ve dünyanın değişik yerlerinde O küçücük bedenleri toprakla buluşan çocuklar içimizi yakıyor, kavuruyor.

23 Nisan 1920 istiklal mücadelesini zafere taşıyan ve Cumhuriyetin kuruluşuna uzanan yolda en önemli tarihimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından gerçekleştirilen 22 haziran 1919 Amasya Tamimi, milli egemenliğe dayalı yeni Türk devletinin kurulması yolunda atılan ilk adımdır ve 23 nisan 1920 de TBMM’nin kuruluşuna uzanmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi yedi düvele karşı duran Milli Kurtuluş savaşımızın sevk ve idaresinin de tek adresidir.

Sevgili çocuklar;

Tüm dünyada Sizler adına kabul edilmiş başka bir bayram bulunmamaktadır.

Dünyada ilk ve tek çocuk bayramı 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’dır. Bunun anlamı çok büyüktür. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününün bir bayram olarak Sizlere armağan edilmesinini nedenlerinin başında, bu büyük günü en iyi şekilde öğrenip kavramanız ve böylece bugünün çocuklarının Devletine, milletine, vatanına, bayrağına, milli ve manevi değerlerine ,kültürüne, gelenek ve göreneklerine bağlı bir neslin yetişmesi gelmektedir. Çünkü Sizler, yarınlarımızın geleceği ve barış dolu bir dünyanın umutlarısınız.

Bu anlamı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 97. Yıl dönümünde başta TBMM’nin kurucusu ve ilk Başkanı Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çalışma ve silah arkadaşları ile kurucu meclisin tüm milletvekillerini rahmet ve minnetle anıyorum. Başta çocuklarımız olmak üzere tüm milletimizin 23 nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tebrik ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum....22.04.2017

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

4812


Tasarım:DtGaNi