Yayın Tarihi:01 07 2017 19:56(1025)

CHP’li Karadeniz: Sivas Katliamı Adaletin Kanayan Yarasıdır

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 2 Temmuz Sivas Katliamının 24’üncü yılı nedeniyle yayımladığı mesajında “Madımak Oteli katliamıyla hesaplaşmadığımız sürece adalet yerini bulamayacak, toplumsal barış sağlanamayacaktır. Sivas Katliamı adaletin kanayan yarasıdır” dedi.

CHP’li Karadeniz, aydın insanların Sivas’ta yakılarak katledilişinin üzerinden geçen 24 yılda suçluların ceza almadığını söyledi. “İnsanlık suçu işlenen Madımak Oteli’nin failleri ceza almak yerine korunup kollanarak adalet yok edildi” diyen Karadeniz, Sivas katliamını yaratanları, destekleyenleri, failleri koruyup kollayanları unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti. Karadeniz şunları söyledi:

“Sonsuza kadar içimizi acıtacak bu vahşet, insanlık suçudur. Bu katliam sonrası 128 kişi hakkında açılan davada, idam cezasına çarptırılan 33 sanıktan 32’si yurt dışına kaçtı. Sanıkları kaçıranlar, kollayanlar ortaya çıkartılmadı. Katliamın karanlıkta kalması için gayret edildi. Vahşet, zaman aşımları ile aklanmaya çalışıldı. Madımak Oteli katliamıyla hesaplaşmadığımız sürece adalet yerini bulamayacak, toplumsal barış sağlanamayacaktır. Geciken adaletin tecelli etmesi, sorumluların yargı önünde hesap vermesi hepimizin temennisidir.

Gerçek adaletin bir gün herkes için gerekeceği asla unutulmamalıdır. Birlik ve beraberliğimize, laik Cumhuriyetimizin değerlerine yönelmiş bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, Sivas Madımak Otelinde yaşamını kaybedenleri saygıyla anıyorum.”​

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: cemal 14 07 2017 22:34
vekil bey oyıllarda iktidarda dyp ile sizin partiniz vardı neden araştırılmadı şimdi iktidarın hiç işi yokmu sizin pisliklerinizimi takip etsinler siz hele bi şu onbeş temmuza bir kanlı darbe girişimi deyinde ondan sonra geçmişi araştırın

1. Yorum: boyabatlı 02 07 2017 01:42
sivas diyenler neden başbağları ağına alma,silahsız askerlerimizi şehid edilmesini anmazlar. sivas olaylarında hükümetde kimler vardı kimler olaylara göz yumdu bi söyleyin


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

95472


Tasarım:DtGaNi