Yayın Tarihi:06 07 2017 05:38(637)

CHP’li Karadeniz: MEB, Her Gün Yeni Bir Skandala İmza Atıyor

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) gerici politikalarını ısrarla sürdürdüğünü, Bakanlığın her gün geçen yeni bir skandala imza attığını söyledi. Karadeniz, “MEB’’in görevlerinin bir bölümünü Diyanet İşleri Başkanlığı’na devri tam bir skandal. Kaldı ki TEOG’a girmeyen öğrenciler için imam hatip liselerinde özel kontenjanlar ayıran MEB, Diyanet İşleri Başkanlığı ile yapılan protokoller ve projeler ile eğitime yön veriyor. Eğitimde bilimsellik, eğitimde eşitlik, eğitimde adalet nerede?” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AKP Hükümeti’nin eğitim politikalarını eleştirdi. “Her gün yeni bir skandala imza atıyorlar” diyen Barış Karadeniz,  MEB’in Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ile yaptığı protokollerle görevlerinin bir kısmını devrettiğini söyledi. Karadeniz, “Bakanlık, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi programında eğitim gören öğrencilerinin örgün eğitime dönmek için müracaatlarını müftülüklere yapması talimatını vermiş. TEOG’a girmeyen öğrenciler için de imam hatip liselerinde özel kontenjanlar ayrılmış. Eğitimde Suudi Arabistan’a taş çıkartır kararlar veriliyor” deyi konuştu.

“Okullarda Şeriat Okutulacak”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatta değişiklik yaparak şeriat hukukunun öğrencilere okutulacağını da söyledi. MEB’in okullarda “İslam Hukuku” adı altında şeriat eğitimini amaçladığını, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine eklendiği açıklanan “muamelat” ve “ukubat” ünitesinin “şeriat hukuku” belirten Karadeniz, şunları söyledi:

“Muamelat; kişisel, toplumsal ve yönetsel fiillerin şeriat düzenindeki hukuki mahiyetini ifade ediyor. Ukubat da şeriata göre suç kabul edilen eylemlere verilecek cezalar olarak biliniyor. Suudi Arabistan ile yarışıyoruz. Çocuklarımıza bilimsel ve laik temellerden uzak eğitim verilmek isteniyor. Artık öğrencilerimize bu derslerde, şeriata göre el kol kesme cezası, kısas cezası, diyet, falaka, kırbaç cezasını, evlilikte eş sayısını, şeriata göre eş boşamayı öğretecekler. Milli Eğitim Bakanlığı kanuna aykırı düzenleme yapıyor. MEB, artık 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda da yer alan “Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar” hükmüne karşı çıkıyor, Anayasaya da adeta meydan okuyor.”

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: 11. köy 06 07 2017 17:56
sen önce kimle yürüdüğüne bak bölücülerin yanında yürürsen haklı olduğun davada haksız duruma düşersin.

1. Yorum: vay be 06 07 2017 12:47
gene yaptı yapacağını. allah'ın koyduğu şeriatı hadleri hangi hakla eleştirme cureti gösterebiliyorsun? allah'ın emirlerini hangi mantıkla laik demokratik sosyal bir devletinde yaşıyoruz diye kıyaslayabiliyorsun? şeriat kadar mükemmel bir hukuk sistemini kim nerede görmüş! laik sistemin evlilik haklarına bak bir kere kim kiminle belli değil. zina almış başını gitmiş nerede bunun cezası soruyorum. milletin ahlakı bozuldu be haramlardan. yarın mahşer de laikleri iyi kayiracaklar göreceğiz.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

47893


Tasarım:DtGaNi