Yayın Tarihi:14 07 2017 03:29(896)

Sinop Üniversitesi'nde “Türkiye’de Darbeler ve Demokrasi” Konulu Konferans

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında Sinop Üniversitesi tarafından “Türkiye’de Darbeler ve Demokrasi” konulu bir konferans programı düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ve Prof. Dr. Ahmet Tabak, Sinop Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Akademik ve İdari Kadro ile çok sayıda davetli katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay, katılımcılara “Türkiye’de Darbeler ve Demokrasi” konulu bir sunum yaptı.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı topyekûn mücadele ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay, “Demokrasimizin ne kadar menfur bir saldırıyla karşı karşıya kaldığını hepimiz o gece yaşadık. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı demokrasinin zaferi olarak Türkiye’nin darbeler tarihine yazıldı. Cumhurbaşkanımız halkı meydanlara çıkmaya davet etti. Halkımızın sayesinde “askeri darbe kalkışması” püskürtüldü ve demokrasi kazandı. İşte ülkemizi bu tür darbe ve dış etkilere karşı koruyacak olan güç de demokrasiye olan bağlılığımız ve ortak değerlerimizdir” dedi.

Program sonunda Yrd. Doç. Dr. Cengiz Sunay’a Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl tarafından hediye takdim edildi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

347372


Tasarım:DtGaNi