Yayın Tarihi:22 07 2017 05:01(748)

CHP’li Karadeniz: Nükleer Santrallerden Derhal Vazgeçin

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “Bir devlet, sağlıklı bir nefes için devletini feda edecekse Sinop ve Akkuyu nükleer santrallerinden derhal vazgeçmelidir” dedi.

CHP Milletvekili Karadeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza törenindeki nükleer santraller ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi. Erdoğan’ın  “Bir devlet, sağlıklı bir nefes için devletini feda etmeye hazır olmalıdır” dedikten sonra Erdoğan’ın Sinop’ta ve Akkuyu’da kurulmak istenen nükleer santralleri kamu özel sektör projelerindeki “marka” olarak sunduğunu ifade eden CHP’li Karadeniz, “AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çelişki dolu açıklaması nükleer santraller ile ilgili kafasının ne kadar karışık olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.

“Bir devlet sağlıklı bir nefes için devletini feda edecekse Sinop ve Akkuyu nükleer santrallerinden derhal vazgeçmelidir” diyen Karadeniz, şöyle devam etti:

“Nükleer santrallerin Türkiye’nin başına nasıl bir bela olduğunun farkına varmayanlar, milletin sağlığı ile oynadıklarının da farkında değiller. Bu bir beladır. Türkiye’nin, Sinop’un Akkuyu’nun başına bu belayı musallat etmeye çalışıyorlar. Çernobil’in yarattığı felaket ortada. Fukuşima’nın yarattığı felaket ortada. Nükleer katliamlar yaşandı. Nükleer santrallerin güvenilir olmadığı bu felaketlerle kanıtlanmışken bu ısrar niye? Bunun bir tehdit olduğunu insanlığın katili nükleer santraller en acı şekilde göstermiştir. Bir insanımızın dahi sağlığı için devleti feda edeceksek, Sinop’ta da, Mersin’de nükleer santral projeleri derhal durdurulmalıdır. Sinop’ta da, Akkuyu’da da,  Türkiye’nin başka bir yerinde de nükleer santral istemiyoruz.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

351271


Tasarım:DtGaNi