Yayın Tarihi:23 07 2017 06:09(1032)

Sinop; Soner, Öner ve Güneş'i Unutmadı

Sinop’ta yapılmak istenen nükleer santrale karşı 22 Temmuz 2006 tarihinde Sinop’ta yapılan Nükleersiz Yaşam Şenliği sırasında denizde yaşamını yitiren Soner Balta, Öner Balta ve Güneş Korkmaz düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından Buzhane mevkiinden Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, ÇYDD Sinop Şubesi Başkanı Bilgin Bekiroğlu, ADD Sinop Şubesi Başkanı Yalçın Oğuz ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılarak Sinop’ta yapılmak istenen nükleer santrale karşı Öner, Soner ve Güneş'in mücadeleleri anlatıldı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Nükleersiz bir yaşam yolundaki kayıplarımızın ardından geçen sürede Öner, Soner ve Güneş'i unutmadıklarını belirterek, "Sinoplular Soner, Öner ve Güneş kardeşlerini asla da unutmayacak. Nükleersiz bir yaşamı savunmak için Sinop'ta mücadele veren kardeşlerimiz mücadelemize ışık tutuyor. Büyük bir kararlılıkla ve inançla söylüyorum, Sinop'a kesinlikle nükleer santral kurdurtmayacağız. Bizim Sinop sevdamız dilimizde değil, yüreğimizde. Biz haklıyız ve kazanacağız. Sinop için, nükleersiz bir yaşam için onurlu ve haklı bir mücadele vererek yaşamlarını yitiren Soner, Öner ve Güneş'i bir kez daha saygı ile anıyorum" diye konuştu.​

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: 11 köy 25 07 2017 23:53
nükler santral felakettir cernibilde fukushima da görüldü nükleer e hayiiiiiirrrrrrrr.

1. Yorum: misafir 24 07 2017 06:00
ölenlere allahtan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. sayın milletin vekili olamayan sadece kağıt üzerinde vekil ben bir sinoplu olarak nükleri sonuna kadar savunuyorum ve benim adıma sen karar veremezsin eğer millet adına karar veriyorsan bir anket yaparsın evet mi hayırmı ortaya çıkar dünya ileriye gidiyor siz geriye doğru.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

234600


Tasarım:DtGaNi