Yayın Tarihi:31 07 2017 04:15(3677)

Hem Mezarlıkta Yemek Yiyerek Haram İşle, Hem de Pisliğini Bırak

Boyabat Şehir Mezarlığına, kabir ziyaretine giden vatandaşlar, cenaze sonrası mezarlıkta haram olmasına rağmen ikram edilen pide ve ayran çöpleri ile karşılaştı.

Duyarlı vatandaşlar çektikleri görüntüleri Boyabat Gündemi'ne ulaştırdılar. Vatandaşlar kabirlerin temizliği konusunda biraz daha duyarlılık istediler.

Kaynak: Boyabat Gündemi.com

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: vatandaş 31 07 2017 20:29
lan öldünüz mü,mezarlıktan çıkıp aşağıya inene kadar bekliyemediniz mi?zıkkımlandığınız yer mezarlık.yok efendim çöp bidonu yokmuş.yok başıboş köpek varmış ,ne alaka.buna tam bir pis boğazlık ve aynı zamanda saygısızlık denir.magandalıkta sınır tanımıyorlar.4.yorumcu eğer öğrenmek istiyorsan bir din görevlisine sor da öğren.bizim insanımız demişsin evet sizin insanınız,ama bizlerin değil.

5. Yorum: kontrolör 31 07 2017 19:38
4. yorumcu mezarlıkta yemek haram mı değil mi on ben de bilmiyorum ama kanımca "mezarlık" denilirken cenaze defin anı kasdediliyor olabilir. ayrıca şurası çok kesin bir husus ki, cenazenin 1. günü cenaze sahibi ikramda bulunmaz, cenaze evine komşu ve akrabalar yemek getirir.burada yasaklığına vurgu yapılan husus mezarlığın mekân olarak kullanılması değil, cenaze defin anı olabilir, pide orada yenildiği için. bu da çok yanlış ve halâ ısrarla yerleştirilmeye çalışılan bir uygulama. köylerde muhtarlıklar, ilçede belediye ve genelde müftülük buna müdahale etmeli.

4. Yorum: bybtl 31 07 2017 17:59
mezarlıkta haram olması hangi kitapta yazıyor bilgi veriniz bizde öğrenelim sayın editör ayrıca pisliği yapan insan bizim insanımız oraya bi çöp konteynırı konulsa bu sıkıntıı olmaz bunları yapan insanların duyarlı insan olduğu belli saten çöp poşeti var farkındaysanız resimlerde görüldüğü üzere çöpler belediye görevlileri tarafınca dolaşılıp toplanmayıp başıboş köpeklerin dağıtılması sonucu dağılmış vaziyette bence bunlara çöözüm bulunsun ortalık-ta aç köpek çok myol kenarlarına hayvanlar için su tası koyuldu içine su koyulmuyor duyarlı vatandaşlarda olmasa o kuşlar köpek ve kediler bu sıcakda ölecekler insan gibi dilleri yokki söylesinler bunları ben görüp dile getirdim editörde haber yapsın belediyemiz bu konularda daha bir itinalı çalışma yapıp hayvanlar için bir çözüm yapar ve mezarlık işleri mezarlığı temiz tutabilir

3. Yorum: smn 31 07 2017 16:13
haram olan kısım ile ilgili açıklama lütfen

2. Yorum: gökbörü 31 07 2017 16:11
bu ne saçma bır adet yahu -cenazede yemek yemek kadar saçma bırşey olamaz.çöpü bırakmakta diğer bir ilkellik zaten.

1. Yorum: aslan 31 07 2017 06:37
turk milleti pisligini ayaginin dibine birakmayip gerektigi yere goturdugu zaman medeniyete ulasacaktir!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

79890


Tasarım:DtGaNi