Yayın Tarihi:02 08 2017 06:11(1550)

Prof. Dr. Murat Sezgin Hocamız Dualarla Anıldı

28 Temmuz 2017 Cuma günü aramızdan ayrılan, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin hocamız ve oğlu Asrın Sezgin, düzenlenen törenle anıldı.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Yerleşkesinde gerçekleştirilen anma programına; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Genel Sekreter Mehmet Atlı, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, Daire Başkanları, akademik ve idari kadro ile Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın sevenleri katıldılar.

Prof. Dr. Murat SEZGİN hocamızın özgeçmişinin okunması ile başlayan program, Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Yusuf Ziya Kurtuluş tarafından gerçekleştirilen Kur’an –ı Kerim Tilaveti ile devam etti.

Ardından bir konuşma yapan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Murat Sezgin hocamızın Sinop Üniversitesi ve bilim dünyası için büyük bir kayıp olduğunu belirterek “Murat Hocamla her şeyden önce bir abi kardeş gibiydik. Bir kardeşimi kaybetmiş kadar üzgünüm. Birlikte çalıştığımız süre zarfında kendisini her zaman çalışkan, güleryüzlü ve başarılı bir bilim adamı olarak tanıdım. Tabi ki ölmemek mümkün değil ancak ölümsüz olmak mümkündür. Murat Sezgin hocamızda geride bıraktığı kalıcı eserler ile adını ebediyen yaşatacaktır. Değerli kardeşim Murat Sezgin’e ve biricik oğlu Asrın Sezgin’e bir kez daha ALLAH’tan rahmet diliyorum. Eşleri Tülay Sezgin hanımefendiye de acil şifalar diliyorum. Üniversitemizin ve camiamızın başı sağolsun” dedi.

Programda konuşan Sinop Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl'da Prof. Dr. Murat Sezgin hocamız ile uzun yıllara varan bir dostluklarının olduğunu belirterek, kendisini asla unutmayacaklarını belirtti.

Prof. Dr. Murat Sezgin Hocamız ile başarılı akademik çalışmalara imza atan Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat'da, Murat Sezgin hocamız ile asistanlıktan bugüne birlikte olduklarını belirterek, “Birlikte çok başarılı çalışmalara imza atmıştık ve atmaya devam edecektik. Bu Perşembe günü için de sözleşmiştik. Ama nasip olmadı. Acımız çok büyük. ALLAH kendisine rahmet eylesin” dedi.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde Prof. Dr. Murat Sezgin hocamız ile birlikte akademik çalışmalarını sürdüren Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Şahin'de, Prof. Dr. Murat Sezgin hocamızın adını her daim yaşatacaklarını belirtti.

Programda konuşan Uzman Dr. Derya Üürkmez'de Prof. Dr. Murat Sezgin Hocamızdan çok şey öğrendiğini ifade ederek, onu asla unutmayacaklarını belirtti. Törende son olarak konuşan Prof. Dr. Murat Sezgin hocamızın öğrencisi Zuhal Öztutan'da, Prof. Dr. Murat Sezgin hocamızın kendisine çok şey kazandırdığınıdile getirerek, onu her daim kendisine örnek aldığını ve hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

Tören, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emrah Dindi tarafından Prof. Dr. Murat Sezgin hocamız ve oğlu Asrın Sezgin için yapılan dua ile sona erdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

58688


Tasarım:DtGaNi