Yayın Tarihi:04 08 2017 19:34(1310)

13 yıl çalıştırıldığı sirkten kurtarılan aslanın gökyüzüne baktığı ilk anlar

Aslan Will, 13 yıldır Koslov Sirkinde çalıştırılıyordu. Brezilya’daki Rancho dos Gnomos Santuário hayvan kurtartma ekipleri tarafından kurtarıldığında omurgası sakatlanmış, ayakları yaralı, iç organları harap olmuş durumdaydı.

Brezilya yasalarında hayvanların ticari amaçlarla kapatılarak çalıştırılması yasak olmasına rağmen,Rancho dos Gnomos Santuário ekibi, ancak uzun ve zorlu bir hukuk mücadelesi sonucunda Will’i kurtarabildi.

Rancho dos Gnomos yetkilileri, 13 yıl boyunca şiddete maruz kalarak “eğitilen”, omurgasında çatlak ve deformasyonlar bulunan, dişleri dökülmüş olan Will’in kurtarıldıktan sonraki mutluluğunun her şeye değdiğini söylüyor.

Will’in yaraları kabuk tutmuş ayaklarının toprağa değdiği, gökyüzüne baktığı, çimenleri kokladığı ve güneşte uzandığı ilk dakikalar:

Will’in hikâyesi, hayvanların kapatılarak çalıştırıldığı, şiddete maruz kaldığı, ticari kazanç için istismar edildiği ve doğal yaşamlarından koparıldığı her türlü duruma karşı verilen hayvan özgürlüğü mücadelelerinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Will, tedavisi tamamlandıktan sonra bakımının yapılabileceği doğal alanda 6 sene daha yaşadı ve 2011 yılında öldü.

Will’i kurtaran ve bakımını üstlenen insan arkadaşları, Will’in son 6 yılını huzur içinde, diğer aslanlarla oynayarak ve tüm gün çimenlerde yatarak geçirdiğini söylüyor.

Huzur içinde uyu aslan Will, çimenler, gökyüzü ve güneş seninle.

Kaynak: Kırmızı Tilki

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

82498


Tasarım:DtGaNi