Yayın Tarihi:23 08 2017 18:21(1409)

Boyabat’ta Havai Fişek Kullanmak Yasaklandı

Boyabat Kaymakamlığı yayımlandığı genelge ile havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Boyabat Kaymakamlığı yayımlandığı genelge ile havai fişek kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Genelgede şehir merkezinde ve köylerde düzenlenen; düğün, nişan, sünnet gibi eğlence ve şenliklerde kullanılan havai fişeklerin can ve mal kaybına neden olma riski nedeniyle yasaklandığı belirtildi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Çamlıca Mahallesinde bir düğünde havai fişek nedeniyle otlar tutuşmuş ve bir ev yanma tehlikesi geçirmişti.

Genelgede şu ifadeler yer aldı: “İlçemizde düğün, nişan, sünnet gibi eğlence ve şenliklerde  havai fişek olarak bilinen şenlik ve işaret fişeği kullanılmaktadır.

Ancak bunların; kurallara uyulmadan, gerekli tedbirler alınmadan kontrolsüz ve düzensiz bir şekilde kullanılması, halk üzerinde ve özellikle küçük yaştaki çocuklarda korku, heyecan ve panik yaşanması, can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmesi sebebiyle ilçemizde; ulusal bayramlar, milli günler, mahalli kurtuluş günleri ve devlet büyüklerimizin ilçemize teşrif ettiği günler özel izne tabi olmak şartıyla, düğün, nişan, sünnet ve benzeri etkinlerde havai fişek kullanımı yasaklanmıştır.

Aksine hareket edenler hakkında cezai işlem uygulanacak olup, konu ile ilgili denetimleri kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilecektir.” 

Kaynak: Boyabat Bülteni

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: metin 26 08 2017 04:36
allah razı olsun yerinde bir karar yetkililere teşekkürler.

4. Yorum: ıstanbuldakı boyabatlı 25 08 2017 20:40
çok dogru ve yerinde bır karar kutlarım. bırde su dugunlerde olsun dını bayramlarda olsun atılan gercek mermı vede kurusıkılarda bır kaldırılırsa cok guzel olur ne o oyle bır kac kısı egosunu tatmın edecekdıye mılletı huzursuz etmeye kımsenın hakkı yok.helede dini bayramlarda atılmasınada bır turlu anlm veremıyorum ve boyle sacma bır seyı kendı koylerımızde gormek tuhafıma gıdıyor.adam milli bayramlarımızda bir milli bayragımızı ve liderimiz ataturkun posterını asmaktan acız ama dini bayramda silaha gelince sıkk gıttsınnn:(((((((((

3. Yorum: ayşe 25 08 2017 16:13
destekliyorum güzel verilmiş karar teşekkürler

2. Yorum: nazımkartal 24 08 2017 06:43
yasaklama kararını destekliyor, hassasiyet sahibi yetkililerimize teşekkür ediyorum. her türlü silah sıkılmasının da yasaklanmasını bekliyorum.
ancak mesele yasaklamakla bitmiyor maalesef, takibi ve cezalandırma şart...

1. Yorum: adalet 24 08 2017 05:03
havai fişeklerin meskun mahal içerisinde atılması türk ceza kanunun 170.maddesi uyarınca adli bir suçtur.
madde metni: "(1) kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda;
a).....
b)....
c)..... patlayıcı madde kullanan,
kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."
suçun takibi şikayete bağlı olmadığından cumhuriyet savcılığı tarafından resen soruşturma başlatılması gerekir.
kaymakamlık tarafından verilen yasaklama kararına aykırı hareket edenler kabahatler kanunun 32.maddesi uyarınca sadece cüz'i bir miktar para cezası öderler.
havai fişekler sebebiyle çocuk ve yaşlıların korkmasının önüne geçilmek isteniyorsa idare görevi değil yargı yetkisi kullanılmalıdır.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

32820


Tasarım:DtGaNi