Yayın Tarihi:01 09 2017 07:05(838)

25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak'ın
Kurban Bayramı Mesajı

Değerli kardeşlerim;

Allah’a hamd olsun ki, bir Kurban Bayramına daha erişmeyi bizlere nasip etti. Kurban Bayramına hep birlikte erişebilmenin sevinç ve mutluluğu içimizi kaplarken, diğer yandan  İslam Aleminde akan kanlar ise “ Dünyanın bir ucundaki bir Müslüman’ın eline bir iğne batsa sen onu hissetmelisin “ diyen Peygamberimizin (s.a.v) sözündeki gibi içimizi yakıyor, kavuruyor.

   Değerli Kardeşlerim;

Bayramlar; sevinçtir, dostluktur, sevgidir , yardımlaşma ve dayanışma bilincine katkıdır,  kırgınlık ve dargınlıkların berterafıdır, barışın habercisidir, birliktir, beraberliktir. Tüm bunlara ilave olarak Kurban Bayramının bizlere hatırlatması gereken en büyük özellik Allah’ın affediciliğidir. Hz. Adem’den, Hz. Muhammet’e kadar tüm peygamberler döneminde ve tüm dinlerde çeşitli biçimlerde kurban yer almaktadır. Hz. İbrahim’in Allah’a olan adağını yerine getirmek üzere oğlu İsmail’i   kurban etmeye kalkışması  üzerine yaşananları biliyoruz. Bu, Allah’ın affediliciğini ortaya koyduğu gibi ayrıca Allah’ın,  adak dahi olsa insan kanı akıtılmasına rıza göstermediğini de ortaya koymaktadır. Buna Rağmen, Kurban Bayramını idrak ettiğimiz bu günlerde Cumhurbaşkanımız ve Ak Partimizin Genel Başkanı Sn Recep Tayyip Erdoğan “ İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil, müslüman kanı akmaktadır.” demektedir.  İslam dünyasında yaşanan ve müslümanın müslümanı katlettiği savaşlar ve iç savaşlar maalesef içimizi burkmaktadır. Tüm bunlar yetmezmiş gibi     Myanmar'ın  Arakan eyaletinde 3 günde 3 bin müslüman kardeşimizin hunharca ve vahşice katledilmesi ve halen onbinlerce müslümanın ölümle karşıkarşıya olmaları, Türkiye dışında tüm dünyanın bunlara  seyirci kalması ise içimizi yakıp kavurmaktadır. Tüm bu olanlar Kurban Bayramında bizleri üzüntüye ve endişeye sevk ederken, Bayramı ülkemizde huzur ve güven ortamında kutlamanın değerini de çok daha fazla hissediyoruz. Bu anlamı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan başlayarak Ülkemizde huzur ve güveni tesis eden tüm makam ve mevkiler ile güvenlik güçlerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Siz değerli kardeşlerim olmak üzere tüm milletimizin ve İslam aleminin mübarek kurban bayramlarını tebrik eder, Bayramımızın hayırlara vesile olmasını dilerim. Ayrıca bu mübarek günlerde kutsal topraklarda haç farizalarını yerine getirmekte olan tüm din kardeşlerimizide tebrik eder, sağlık ve esenlik içinde vatanlarına ve ailelerine kavuşmalarını Rabbimden niyaz ederim. Saygı ve sevgilerimle…

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

235497


Tasarım:DtGaNi