Yayın Tarihi:10 09 2017 06:43(792)

Barış Ayhan: Unutmayınız ki; 94 Yıllık Bu Dev Çınar Cumhuriyet Halk Partisi Varsa Herkes İçin Vardır

Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer;

Partimizin kuruluşunun 94.yıl dönümü de ilk gün ki aşk ve heyecan ile hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi; Kurtuluş savaşı sonrası, emperyalistleri dize getiren savaşın başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 günü kurulmuştur. Ulu Önderimizin bizlere armağan ettiği partimiz, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti, Cumhuriyet Halk Fırkası, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi kimliği ile ülkemizin kuruluşunu gerçekleştirmiş ve devrimleri yaşama geçirmiştir. Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin kurucu partisidir. Anadolu aydınlanma devriminin sönmeyen meşalesidir.

Cumhuriyet Halk Partisi; kuruluşundan günümüze kadar Atatürk İlke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin, emeğin ve adaletin yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi; parlamenter demokrasi, çok partili hayat, kadına seçme ve seçilme hakkı gibi, demokrasinin önemli kazanımlarını bizlere armağan etmiştir. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlüklerin bu ülkede ki tek teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi; geçmişten aldığı güç ve birikimlerini yarınlara; değişim ve güçlü Türkiye umuduyla taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonra da haklının ve halkının yanında olmaya devam edecektir.

94 yıl önce kan ve ateş cehenneminin ortasında doğan bağımsızlık aşkı ve heyecanı ilk gün ki gibi yüreğimiz de yaşıyor. O ateşin simgesi olan Cumhuriyet Halk Parti her bir üyesi dün olduğu gibi bugünde ilk gün ki heyecan ve cesaretle cumhuriyet ideali ve değerleri için mücadele etmektedir ve ideallerine ulaşana dek devam edecektir.

Bizler herkesin özgür, herkesin mutlu, herkesin refah içinde yaşadığı bir Türkiye hedefine ulaşıncaya dek canla başla çalışacağız ve mutlaka başaracağız.

Cumhuriyet Halk Partisi; aklın ve bilimin rehberliğinde bağımsızlığı, demokrasiyi, özgürlükleri ve bölünmez bütünlüğü savunmuş Cumhuriyet ışığını Anadolu’nun her bir köşesine taşıma çabasında olmuştur.

Bugün Cumhuriyetimiz; Temel değerlerinin tahrip edildiği, demokrasinin, hukukun ayaklar altına alındığı, kanun hükmünde kararnameler ile temel hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığı, adaletin yok edildiği Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk isminin ve resminin ders kitaplarından çıkartılmak yoluyla gençlerimize ve çocuklarımıza unutturulmaya çalışıldığı bir dönemden geçiyoruz.

Unutmayacağız, unutturmayacağız.

Meşruiyeti olmayan bir anayasa değişikliği ile tek adam düzeni kurmaya çalışıyorsunuz ama başaramayacaksınız.

Böyle bir tablo karşısında birlik ve beraberlik içinde geçmişten gelen bazı iç hesaplaşmaları unutup, egolarımızdan arınıp Akp oligarşisi karşısında tek güç ve en güçlü yapı olan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında sadece Cumhuriyet Halk Partilileri değil aynı zamanda Türkiye’nin tüm aydınlık yüzlerini bir arada olmaya ve mücadelemize güç vermeye davet ediyorum. Çıkış yolu, adresi bellidir. Parti içinde veya dışında farklı merkezler arama veya yaşatma telaşı içerisinde olmak hem partiye zarar verir hem de Çağdaş Türkiye idealimize ulaşmaktan bizleri uzaklaştırır.

İçinde bulunduğumuz bu durumdan çıkış yolu Cumhuriyet değerleri ve ilkeleridir. Ortak paydamız bu olmalıdır. Diğer farklılıklarımzı bu pota içerisinde eritme zamanı gelmiştir. Ancak böyle, milletimizle birlikte hedefe ulaşabiliriz.

Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi diyen kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten bugün ki genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar görev yapmış tüm genel başkanlarımızı, yol arkadaşlarını ve tüm parti emekçilerini saygı ve şükranla anıyor, aramızdan ayrılanlara tanrıdan rahmet yaşayanlara mücadele dolu uzun ömürler diliyorum.

Bu vesile ile Büyük Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin her bir ferdinin 94.kuruluş coşkusunu kutluyorum.

Unutmayınız ki; 94 yıllık bu dev çınar Cumhuriyet Halk Partisi varsa herkes için vardır.

Hepinizi saygıyla selamlıyor ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

Barış Ayhan

CHP İl Başkanı

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: memati 11 09 2017 13:57
beyefendi cumhuriyet halk partisinin kendine hayrı yok başkasına ne hayrı olur şu teröre destek veren milletvekilinizin hesabını bi kesinde ondan sonra

1. Yorum: milat 10 09 2017 07:11
1950 ye kadar tek parti açık oy gizli tasnif ,1950 den bu tarafa iktidar olamayn bir chp ne kadar başarılı değilmi


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

342084


Tasarım:DtGaNi