Yayın Tarihi:28 10 2017 04:50(744)

25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı

Değerli kardeşlerim,

Emperyalizme karşı yokluk ve yoksulluk içinde direnen, baş kaldıran ve vatanı uğruna başını ortaya koyarak canı ve kanı ile haçlı zihniyetinin kirli postallarını vatanımızdan söküp atanların destanının adı kurtuluş ve Cumhuriyettir.

Vatanımızı parselleyen emperyalist güçleri Kurtuluş savaşı ile denize dökerek destan yazanlar ezilen ve sömürgeleştirilen mazlum devletlere nasıl örnek olmuşlarsa, kurtuluş destanını Cumhuriyet ile taçlandırarak da Dünyaya örnek olmuşlardır. ‘ Cumhuriyet ‘ , kurtuluş destanının varış noktasıdır.

Bu yıl Cumhuriyetimizin 94. Yılını kutluyoruz. Mutluyuz, gururluyuz.

Değerli kardeşlerim,

Kurtuluş savaşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde gerçekleştirilmiş bir halk hareketidir, halkın vatanını tüm cephelerde koruma, savunma ve haklı davasında başkaldırma hareketidir. Cumhuriyet ise halkın iradesidir. Cumhuriyette halk kendi iradesini ortaya koyar. Cumhuriyet, demokrasidir, özgürlüktür, kendi kendini yönetme biçimidir.

Evet, Cumhuriyet halk iradesidir ve Yüce Türk Milletinin kendi iradesine sahip çıkması, dolayısı ile Cumhuriyeti sahiplenişi, 15 temmuz hain FETÖ darbesine karşı çıkış biçimi ile tüm dünyaya kanıtlanmıştır.Yüce Türk Milletinin kendi iradesi ile göreve getirdiği  siyasi iradenin bir darbe ile ortadan kaldırılmaya çalışılmasını hazmedememesi, hain darbecilerin tankına ve uçaklarına karşı tek yumruk olarak canı uğruna karşı duruşu halkımızın Cumhuriyeti ne denli benimsediğinin ve Cumhuriyetin sarsılmaz temellere sahip olduğunun da açık göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını Şükran ve minnetle bir kez daha anıyorum. Vatan, millet, cumhuriyet ve demokrasi uğrunda şehitlik mertebesine ulaşan tüm kahramanlarımızı rahmetle anarken, gazilik mertebesine ulaşanlara da şükranlarımı sunuyorum.

Cumhuriyetimiz 94. yıldönümü kutlu olsun..

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

64229


Tasarım:DtGaNi