Yayın Tarihi:31 10 2017 04:49(1667)

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde yine bir ilk

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde ilk kez karın atardamarı balonlanmış olan hastaya kapalı yöntemle müdahale edilerek sağlığına kavuşturuldu.

Atatürk Devlet Hastanesinde operasyonu gerçekleştiren Op. Dr. Arif Özdal Arslan, Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kazandırılan Kalp Damar Cerrahi Ünitesi sayesinde yapılan ameliyatlardan ve anjiyografi operasyonları için mutlu olduğunu, Sinop’ lu vatandaşların il dışına gitmelerine gerek olmadığını dile getirdi. Son yıllarda Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde üst düzey Laparoskopik ameliyatların yapılmasının ardından kapalı karın atardamarı ameliyatını gerçekleştiren ve operasyon hakkında bilgi veren Op. Dr. Arif Özdal Arslan; "Endovasküler yöntemle anevrizma onarımı(EVAR) katater tekniklerinin uygulanabildiği ve kalp damar ameliyathanesinin olduğu ortamlarda yapılabilir. Girişimsel Anjio laboratuvarımız ve modern kalp damar cerrahisi ameliyathanemizin açılmasının ardından hastanemizde de bu tip ameliyatlar yapılmaya başlandı. Bu yöntemle her iki kasık bölgesinden damar açılıp balon yapmış olan karın ana atardamarına damar içinden sunni bir damar yerleştiriliyor. Hastanın balon yapan bu damarının yırtılması halinde mutlak ölüme neden olan böyle bir hastalıktan kurtulması bu sayede mümkün oluyor. Yeni ünitemiz sayesinde kalp ameliyatlarına da bugünlerde başlayacağız” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

8954


Tasarım:DtGaNi