Yayın Tarihi:02 11 2017 04:07(1283)

Ayancık Ormanları Böceklere Emanet

Ayancık Ormanlarında predatör böcekler görevde.Ormanlarımıza zarar veren kabuk böcekleri ile mücadele kapsamında Çangal ve Yemişli Şefliklerinde toplam 2000 adet kabuk böceklerini yiyen yırtıcı böcek (Thanasimus formicarius) doğaya bırakıldı.

İşletme Müdürü H.Onur Kalaycı yaptığı açıklamada Ayancık İlçemizin % 75’inin ormanlarla kaplı olduğunu, bu ormanları zararlılardan korumak için biyolojik mücadele başlattıklarını söyledi. Yaklaşık 1 yıl önce başlatılan çalışma kapsamında laboratuvarlarda yırtıcı böceklerden yetiştirdiklerini ifade eden Kalaycı, “En az orman yangınları kadar tehlikeli olan kabuk böceği zararlısına karşı önlem almak ve mücadele etmek için kendi laboratuvarlarımızda ürettiğimiz yırtıcı böcekleri ormanlarımıza salıyoruz. Bu böcekler, kabuk böceklerini yiyerek besleniyor.

Ormanlarda bulunan böcek tuzaklarından toplanan ergin yırtıcı böcekleri laboratuvarlarımızda çoğaltıp daha sonra ormana salıyoruz. Ergin böceklerin bıraktıkları yumurtaları 8 gün boyunca karanlık ortamda besliyoruz ve ortaya çıkan larvaları 30 gün boyunca kabuk böceği ile besledikten sonra tek tek tüplere koyarak ormana salımlarına başlıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Ayancık Gazetesi

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

391801


Tasarım:DtGaNi