Yayın Tarihi:05 11 2017 06:21(2684)

Şehit Sadık Aparangil’in Adını Taşıyan Köprücek Köy Konağı Açıldı

4 Kasım 2017 - Hakkari Yüksekova’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil için bugün Boyabat Köprücek köyünde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Öğlen Namazına Müteakip okutulan Mevlid-i Şerif’e AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Sinop İl Jandarma Alay Komutanı Kd. Albay Halil Altıntaş, Boyabat İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Murat Keskin, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf Gül, Aile ve Sosyal Politikalar Sinop İl Müdürü Melih Keleş, Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, CHP İl Başkanı Barış Ayhan, AK Parti İlçe Başkanı Ferhat Yıldız, CHP İlçe Başkanı Murat Sezer, kurum amirleri, Köprücek Köyü Kültür ve Yardımlaşma derneği başkanı Yunus Çil, başkan yardımcısı Yavuz Çil, Özel Kuvvetler Komutanlığında şehitin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldılar.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Sadık Aparangil’in babası Köprücek Köyü Muhtarı Recep Aparangil, Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş bir konuşma yaptılar.

Şehit babası ve Köprücek Köyü muhtarı Recep Aparangil; “Bu köy konağının yapılmasında emeği büyük olan Sayın Maviş’e ayrıca teşekkür ediyorum. 'Önce vatan diyorum.'” dedi.

Boyabat Kaymakamı Fatih Aksoy; ”Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Köyümüze hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; ”Böyle değerli bir eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu güzel topraklarda ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu topraklarda vatan haini yetişmez.“ dedi.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş; ”Milletvekili oluşumun üçüncü gününde şehadet haberini aldık. O gün Boyabat otogarında toplanan kalabalığı tarif etmek mümkün değil. Bizim için çok zor bir gündü. O günü unutamıyorum Recep Ağabeyimizin çabalarıyla bu eser meydana geldi. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplu kurdele kesimi ile konağın açılışı yapıldıktan sonra gelen konuklara yemek ikram edildi

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: emre çil 09 11 2017 07:54
başta muhtarımıza ve köprücek köyü dernek yönetimi ne bütün köy halkına teşekkür ederim böylebir anıtı yaptırmak azim ister teşekkürler köyümün ve bütün insanları

2. Yorum: y.zevki saka(ankara) 06 11 2017 00:39
sadık aparangil evladımızın mekanı cennet olsun.adına okutulan mevlid-i şerifi alahım kabul etsin.nurlar içinde yatsın.

1. Yorum: ismail erkan 05 11 2017 16:01
şanlı vatanını ve şerefli milletini korumak için vatan hainleri ile girmiş olduğu çatışmada şehit olan p. uzman çavuş sadık aparangil evladımızın mekanı cennet olsun. adına okunan mevlid-i şerifi allah kabul etsin.
şehit evladımızın adını yaşatacak olan bu köy konağı'nın köprücek köyü'ne ve tüm insanlığa hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.
şehidimiz adını taşıyan bu köy konağının yapılmasında emeği geçen başta şehidimizin babası ve köyümüzün muhtarı saygıdeğer insan recep aparangil'i ve tüm yetkilileri kutluyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50133


Tasarım:DtGaNi