Yayın Tarihi:06 11 2017 05:59(1645)

Ankara “Mobil Hayvan Kısırlaştırma Ünitesi” gönderdi

5 Kasım 2017 - Boyabat sanayi sitesinden 8 Ekim 2017 sabahı haber merkezimize düşen görüntüler sonrası, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının haber yaptığı ve birçok hayvan sevenlerin tepki verdiği köpek ölümleriyle ilgili Boyabat’ta hiç bir yetkili tatmin edici açıklama yapamadı.

Yapılan haberler sonrası sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için Sinop genelinde çalışma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Orman ve Su işleri Bakanlığına bağlı, Ankara Milli Parklar Genel Müdürlüğünden Sinop il ve ilçelerinde 9 ay süre ile sokak hayvanlarının kısırlaştırılma çalışması yapmak için seyyar “Mobil Hayvan Kısırlaştırma Ünitesi” gönderildi.

Mobil Hayvan Kısırlaştırma Ünitesinin il ve ilçelerde nasıl bir çalışma yapacağına dair şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: hayvansever 07 11 2017 02:06
http://www.dohayko.org/kurumlara-yazilar/1736-haytap-taseron-firmalara-ve-mobil-kisirlastirma-araclarina-karsidir.html

3. Yorum: hayvansever 07 11 2017 02:01
mobil kısırlaştırmada ise taşeron firmanın aracı il il gezer. hasta-sağlıklı hayvan demeden hayvanların ameliyatını yapar ve sonra hemen yaralı, ameliyattan sonra iyice güçsüz düşmüş hayvanı sokağa bırakır. sonra o ameliyat yarası enfeksiyon kapıp hayvan acı çeke çeke ölür. hadi hayvanı düşünmüyosunuz kendinizi,çocuğunuzu düşünün. kuduz, insanlar için ölümcül bi hastalık. bunu önlemi alınmazsa ciddi anlamda sıkıntılı sonuçları olabilir. denge veterinerlik hizmetleriyle anlaşmışlar. az araştırın, googlea bi yazın denge veterinerlik diye, mobil kısırlaştırma diye neler çıkıyo bi bakın.

2. Yorum: hayvansever 07 11 2017 02:00
bu mobil kısırlaştırma dedikleri şey tamamen hayvanları yasal olarak öldürme şekli. normalde kısırlaştırma için önce hayvanlar 10 gün karantinaya alınır. özellikle kuduz hastalığının yayılmaması için bu çok önemlidir. kuduz hayvan varsa ona göre işlem yapılır.başka hastalığı olan hayvanların hastalıkları tedavi edilip sonra ameliyata alınır. kısırlaştırma operasyonu yapıldıktan sonra da hayvanların 2 hafta kadar yaralarının iyileşmesi, enfeksiyon kapmamaları için bakımının yapılması gerekir. ondan sonra hayvan sokağa bırakılır.

1. Yorum: jonturk 06 11 2017 21:55
madem bu canları sevmiyoruz, madem yaşamayı onlara hak görmüyoruz, madem açlar mı hastalar mı mutlular mı umursamıyoruz, bari çoğalmasınlar en mantıklı yol görünüyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

34842


Tasarım:DtGaNi