Yayın Tarihi:22 11 2017 19:01(1615)

Korsan Boyabat Esnafının Sorunu Oldu

Boyabat’ta korsan olarak haber ve reklamcılık yapanlar resmi olarak çalışanların başına bela oldu.

Uzun süredir, Boyabat ve Durağan bölgesinde 50-100 liraya açılarak ticari faaliyet yapan İnternet haber siteleri cirit atıyor.

Yetkili kurumlar ise yatıyor. Resmi haber sitelerinden haber çarparak ayakta duran bu haber ve reklam siteleri hiç bir uyarıyı dikkate almıyor. Tüm uyarılara rağmen aldığı haberler üzerinde kendi haberleriymiş gibi çarpıtarak, bazende haberi yapan siteyi kaynak gösterip yasalara uyuyormuş havası vermek suretiyle kopyala yapıştır haberciliği yapılmaktadır.

Haberi yapan kuruluşla arasında resmi sözleşme olmadan kaynak dahi gösterilse suçtur. İzinsiz kopyalanamaz, kullanılamaz ve yayınlanamaz. Fakat her nedense bu habercilik ve reklamcılık yapan İnternet haber sitelerine müdahale edilmiyor.

Boyabat çarşı merkezinde alenen reklamcılık yapan bu kişi yada kişiler ellerini kollarını sallamak suretiyle reklamcılık yapıyor. Bunlar hayalet insanlar mı? Niçin görülmüyorlar ?

Kimler vergi verir. Yaptığı iş üzerinden gelir elde eden herkes beyan etmek zorundadır. Vergisini vermek zorundadır.

Bu haber siteleri fotoğraf makinelerini haber için değil, reklam amaçlı kullanıyorlar ve resmi ticari faaliyet yapan haber ve reklamcılardan fazla gelir elde ediyorlar.

* Bizlerde mi korsan olalım? Devlete vergimizi vermeyelim mi? Bizlerde iş yerimizi evimize mi taşıyalım?

* Bizler de “Başbakanlık Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Radyo Televizyon Üst Kurulundan kayıtlarımızı sildirip “nasılsa burası dağ başı” diyerek bizlerde korsan yayın yaparak haber ve reklamcılık yapalım mı?

Telif Hakkı Nedir?

Kişinin her türlü fikri emeği ile meydana getirdiği ürünler üzerinde hukuken sağlanan haklardır.

Telif Hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar.

Telif hakları soyut niteliğe sahiptir. Telif hakları ile koruma altına alınan, insan düşüncesinin yarattığı maddi olmayan mallardır. Telif hakları somutlaştığı maddeden ayrı ve bağımsız bir varlık ve hukuki değere sahiptir.

Ezgi Haber Ajansı

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

30535


Tasarım:DtGaNi