Yayın Tarihi:24 11 2017 00:32(727)

25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak'ın Öğretmenler Günü Mesajı

ONLAR NE DAĞ- TAŞ, NE KAR- KIŞ DİNLERLER..

TEK AMAÇLARI VARDIR EĞİTMEK – ÖĞRETMEK..

KUTSALDIRLAR, ÇÜNKÜ; SADECE VE SADECE ONLAR BEYİNLERE ŞEKİL VEREBİLİRLER..

Çeşitli meslekler vardır, maddelere, nesnelere şekil verirler. Bir demirci ustası demire, bir ressam, kağıda, bir heykeltıraş toprağa şekil verir, can katar. Ancak, dünyada tek bir meslek vardır ki, sadece ve sadece onlar beyinlere şekil verebilirler ve şekillenmiş o beyinler ki, ülkelerin, dünyanın geleceğini kurarlar.. Demire şekil veren ustanın da kağıda, toprağa can veren sanatçının da, insan hayatı üzerine yemin etmiş doktorun da, adalet dağıtan hakimin de, uzayı keşfe giden astronotun da, kısaca yeryüzünde mevcut olan tüm mesleklerin anasıdır onlar..

Değerli kardeşlerim;

Bugün 24 kasım 2017. Bugün en kutsal mesleğin sahiplerinin günü. Bugün öğretmenlerimizin günü.

Kuşkusuz, insana ve insanlığa hizmet eden tüm meslekler takdire şayandır ve saygındır. Ancak; tüm meslekler içerisinde bir meslek vardır ki, diğer tüm mesleklerin anasıdır ve bu mesleğin adı da ÖĞRETMENLİKTİR. Kısacası, hangi mesleği edinirsek edinelim, yaşantımızda hangi kariyer noktasına erişirsek erişelim, kökenimiz öğretmenlerimizden aldıklarımıza bağlıdır.

Onlar, sadece bilgiyi mi paylaşırlar?

Onlar, dostluğun, sevginin, barışın, dürüstlüğün, faziletli olmanın kısaca insanı insan yapan tüm değerlerin de mimarıdır. İşte, Öğretmenlik mesleğini kutsallaştıran da bunlardır. Bu noktadan hareketle diyebiliriz ki, öğretmenlik tüm makam ve mevkilerin üzerinde bir değere sahiptir ve bu mesleğin her bir neferini elleri öpülesi varlıklar olarak kabul ediyorum .

Değerli Kardeşlerim;

24 kasım, bu kutsal mesleğin, bir çoğu isimsiz kahramanları adına adanmış bir gündür. Ancak bu güne önem katan diğer bir unsur ise 24 kasım, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 kasım 1928 de T.B.M.M tarafından verilen Başöğretmen sıfatını kabul günüdür. Bu nedenle 24 kasım gününün öğretmenler günü olarak kutlanması güne ayrı bir değer katmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere eğitim camiamıza emek vermiş ancak ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en kalbi duygularla kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Cengiz Tokmak
AK Parti Sinop Eski İl Başkanı / 25.Dönem Sinop Milletvekili

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

123530


Tasarım:DtGaNi