Yayın Tarihi:24 11 2017 04:28(1756)

O Kavşağa Önlem Alındı!

Sinop- Gerze yolunda Taşmanlı Camii mevkiinde yaşanan ölümlü kazaların ardı arkası kesilmiyor.

Üst geçitin olmadığı mevkiide alt geçitin köylüye uzak olması vatandaşların alt geçiti kullanmamalarına sebep oluşturuyor. Evinden camiye geçmek isteyen vatandaşlar alt geçiti kullanmak isterlerse yaklaşık 200 metre ileri yürüyüp alt geçite ulaşıyorlar, karşıya geçtikten sonra da yaklaşık 150 metre camiye geri yürümeleri gerekiyor. Camiye giden kesimin yaş ortalaması yüksek olduğu göz önünde bulundurulduğunda alt geçiti kullanmayıp yoldan karşıya geçmeleri daha kolaylarına geliyor. Mevkiide bölünmüş yol olması sebebiyle hız sınırının yüksek olması ölümlü kazalara davetiye çıkarıyor. Yaz aylarından bugüne kadar 3 ölümlü kazanın olması kavşağa önlem alınmasının gerekliliğini öne çıkardı.

Sinop Karayolları 78. Şube Şefliği tarafından kavşak girişi ve çıkışlarına yaklaşık 100 metre öncesinden led ışıklı uyarıcılar yerleştirildi. Hız kesici şeritlerin hassasiyeti arttırıldı. Kavşağa ışıklandırma yapıldı. Taşmanlı Köyü muhtarı Engin Dinç yaptığı açıklamada;”Burada çok kaza oluyor alt geçit köylüye uzak kalıyor. Kullanamıyorlar. Görüşmeler yapılıyor bu alana bir üst geçit istiyoruz'' cümlelerini kullandı.

Kaynak: Haber57

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

101007


Tasarım:DtGaNi