Yayın Tarihi:25 11 2017 04:39(1005)

İktidarın Değil, Halkın Öğretmeni Olmak İstiyoruz!

24 Kasım'ın Tek Sahici Yanı, Öğrencilerimizin Gözlerimizin İçine Sevinçle Akabilmesidir!

Her yıl olduğu gibi bu 24 Kasım’da da hükümet, MEB, bürokratlar tümsahtelikleriyle öğretmenlere övgüler diziyor.

Eğitimin çivisini çıkaranların tüm riyakarlıkları her 24 Kasım’da yanımızda duruyor.Ancak, öğrencilerimizden ve velilerimizden duyduğumuz her güzel sözün üstümüzdebıraktığı samimi ve sahici duygu, tüm olumsuzluklara rağmen bizleri bu mesleğe dahagüçlü bağlıyor. Peki, ama biz öğretmenlerin söyleyecek hiçbir sözü yok mudur?Elbette var!

KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMEK İSTİYORUZ!

Sanki 15 Temmuz Darbe girişimini öğretmenler, akademisyenler planlayarakyürütmüş gibi, haksız ve hukuksuz olarak ihraç edilen 113 bin kamu görevlisinden 40bini MEB ve yükseköğretim kurumlarından oldu.

OHAL ve KHK’ler tüm öğretmenlerin üzerine karabasan gibi çöktü. Öğretmenler,“Acaba yarın başıma ne gelecek?” sorusuna mahkum edildi, işten atılma kaygısıylaçalışmaya ve yaşamaya mecbur bırakıldı.

SORUYORUZ; Bu güvensizlik ve belirsizlik ikliminde, mesleğimizi hakkıyla yerinegetirmemiz ne kadar mümkündür?

KENDİMİZİ DEĞERLİ HİSSETMEK İSTİYORUZ!

Yıllardır hükümetin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın toplumda kabul görmeyen,eleştirilen politikalarının sorumlusu öğretmenlermiş gibi gösteriliyor. “Öğretmenlerçalışmıyor”, “Öğretmenler çok tatil yapıyor”, “Öğretmenler dersleri iyi anlatmıyor”denilerek sadece mesleğimize değil, kişilik haklarımıza da saldırılıyor.

Gecemizi gündüzümüze kattığımız; hastalık, yorgunluk, tükenmişlik bilmeden binbir fedakarlıkla derslerimize gittiğimiz; kimi zaman okullarımızı, sınıflarımızı dahikendimiz boyadığımız bilinmiyormuş gibi, “performans denetimine” maruzbırakılıyoruz. Siyasi hesaplarla atanan müdürlerin verdiği notlarla sürgün edilmemizin,işten çıkarılmamızın yolları döşeniyor.

SORUYORUZ; Öğretmeni değersizleştiren, mesleğine küstüren bir eğitim politikası veuygulamalarla eğitimi daha nitelikli hale getirmek mümkün müdür?

İNSANCA YAŞAMA VE ÇALIŞMA KOŞULLARI İSTİYORUZ!

Herkes gibi bizler de gerek çalışma gerekse yaşama koşulları açısından her geçenyıl, bir önceki yılı mumla arıyoruz. Çalışma ve yaşam koşullarımız sürekli kötüleşiyor.2008 yılında, maaşıyla 16 çeyrek altın alabiliyorken; Kasım 2017 itibariyle ancak11 çeyrek altın alabiliyor. Sadece çeyrek altın üzerinden hesaplandığında bile iktidarınöğretmenlere 5 çeyrek altın (1.350 TL) borçlu olduğu görülüyor.

İktidar, kaşıkla verdiği maaş zamlarının daha fazlasını kepçeyle geri alıyor. Eğitim-öğretim sürecinin emektarları olan yardımcı hizmetliler ve memurların durumu iseçok daha vahim durumda.

SORUYORUZ: Güç bela geçinebilen, ek iş yapmak zorunda kalan, sürekli ödenecekborçları düşünen bir öğretmen öğrencilerine ne kadar faydalı olabilir?

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERİN ÖĞRENCİLERİNE KAVUŞMASINIİSTİYORUZ!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi verilerine göre ataması yapılmayan öğretmen sayısı,438 bine ulaşmıştır. Ancak MEB tarafından yayınlanan resmi rakamlara göreöğretmen açığı 81 bindir. Ataması yapılmadığı için bugüne kadar 45 öğretmen intiharasürüklenmiştir.

Ne yazık ki yaşamına son vererek aramızdan ayrılan öğretmenimiz İsa Erdoğan’ıngeride bıraktığı not, her birimizin bu sözler üzerine uzun uzun düşünmesini zorunlukılıyor: “Uzun zamandır mutsuzum. Mutlu nasıl olunur, onu bile bilmiyorum aslında.Hayatımın geri kalanını devam ettirmek için umudumu, ışığımı kaybettim. Buparadoksu kıramadım. Başka bir sebep aramanıza gerek yok.”

SORUYORUZ: İşsiz öğretmenleri “Eminönü’nde yem bekleyen güvercinlere” benzetip,ısrarla yeni Eğitim Fakülteleri açanlar değilse, kimdir bu yiten canların sorumlusu?

İKTİDARIN DEĞİL, HALKIN ÖĞRETMENİ OLMAK İSTİYORUZ!

Bizler, öğretmenlerin “hükümet memuru” gibi siyasi iktidarlara değil; halka karşısorumluluk hissetmesi gerektiğini, nitelikli eğitimin ancak nitelikli öğretmenlemümkün olduğuna inanıyoruz.

Her 24 Kasımda tekrarlanan göstermelik kutlamalar, hamasi nutuklar değil,sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesini, öğretmeniyle, öğrencisi ve velisiyleherkesin memnun olacağı bir eğitim sisteminin oluşturulmasını istiyoruz.

EĞİTİM SEN OLARAK TALEPLERİMİZ;

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: gurbet kuşu 25 11 2017 19:49
doğru halkın öğretmeni oldunuz sokaklardaki militanları 45 günde öğretmen
olarak atadınız eğitimin durumu bu biz lisede okurken ilkokul öğretmenleri derse geliyorlardı


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

111994


Tasarım:DtGaNi