Yayın Tarihi:28 11 2017 04:30(1753)

Sinop’ta İlk Kez BYPASS Ameliyatı Gerçekleştirildi

Son günlerde Sinop’ta yapılan ‘karın atardamarı ameliyatı ve anjiyografi operasyonları’ ile sıksık gündeme gelen Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, şimdi de BYPASS ameliyatları ile Sinoplulara umut olmaya devam ediyor.

Sinop’ta 2013-2014 yıllarında Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri olarak görev yapan Op. Dr. Tolga Baş'ın görev yaptığı dönemde kurulması için ilk adımları atılan KVC Ünitesi Op. Dr. Alper Delier'in Genel Sekreterlik görevini yaptığı dönemde hizmete girmişti. İlk etapta sadece damar ameliyatları yapılan KVC ünitesinde zamanla Anjiyografi operasyonları ve kalp ameliyatları da yapılmaya başlandı.

Göğüs ağrısı ve yürüme problemi şikayetleri ile hastanemize başvuran Adil Sabuncu için önce 17 Kasım 2017’de anjiyografi operasyonu yapıldı. Daha sonra Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi Uzmanları tarafından açık kalp ameliyatı yapılması gerektiğine karar verilen Adil Sabuncu’nun BYPASS ameliyatı başarılı bir şekilde Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştirildi.

Yapılan BYPASS ameliyatının ardından açıklama yapan Op. Dr. Arif Özdal ARSLAN ;

Hastamız 54 yaşlarında diyabet ve hipertansiyonlu bir hastaydı, zaten diyabet ve hipertansiyon bu tip hastalıkların en büyük nedenidir. Bu hastamızın kalbi besleyen damarlarında darlık ve tıkanıklıklar olsa da ciddi bir kriz geçirmemiş olması kendisi için büyük bir şans oldu. BYPASS ameliyatlarında en fazla faydayı bu tür hastalar görmekte, yani kalp kası zedelenmemiş fakat zedelenmeye ramak kalmış hastanın kriz geçirmeden önce bu tip sıkıntıları bypass ameliyatıyla giderilmiş olması hastanın hem yaşam süresine katkıda bulunuyor hem de yaşam kalitesine önemli ölçüde katkı sağlıyor. Bu hastamıza da böyle bir ameliyat yapıldı. Yaptığımız ameliyat, gerek teknolojisi gerek donanımıyla yeterli olan yerlerde yapılabilen bir ameliyattır. Hastanemizde bu tip ameliyatlara başlanması planlandığında bizlere destek olacak eğitim hastanemiz Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi seçilmişti. Bu süreçte gerek ameliyathane inşaat aşamasında gerek sonraki aşamalarda buraya gelerek kontrollerde ve incelemelerde bulunan Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Ali Fedakar ve Anestezi Uzmanı Canan Güler, başarı ile tamamlanan bu ameliyatımızda da bizlere gerekli desteği verdi. İçinde bulunduğumuz bu süreç, bundan sonrasında da Koşuyolu ekibinin bize destek olması ile devam edecek ve her ameliyatta gelen arkadaşlar biraz daha seyrederek ve buradaki kadronun ameliyatını sağlayarak devam edecek bir süreçtir. Bu süreç tamamlandığında arkadaşlar sadece özellik arz eden zor ve ağır vakalar için gelecekler onun dışında ki vakalarda Sinop’ta bulunan mevcut kadromuzla Sinop’a kazandırılan KVC ünitesinde bu tip operasyonlargerçekleşecektir.

Ameliyata 7 Doktor 4 Hemşire İştirak Etti

Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen ilk açık kalp ameliyatına Koşuyolu Eğitim Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Ali Fedakar, Op. Dr. Tolga Baş, Op. Dr. Serkan Çelik, Anestezi Uzmanı Canan Güler ve Hastanemiz Uzmanlarından Op. Dr. Arif Özdal Arslan, Op. Dr. Ahmet Han Kanpalta ve Op. Dr. Serdar Köseoğlu iştirak ettiler.

Doktorlarımızdan Allah Razı Olsun

Erfelek’ li 54 yaşında ki Adil Sabuncu 4 saat süren BYPASS ameliyatından sonra kendine geldiğinde “Allah doktorlarımızdan razı olsun, benim için ellerinden geleni yaptılar” dedi ve başta bu imkanı sağlayan Devletimize ve operasyonu gerçekleştiren doktorlar ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Ameliyatın ardından KVC Yoğun Bakım servisinde tedavisine devam edilen ve sağlık durumu gayet iyi olan Adil Sabuncu bugün itibariyle yoğun bakımdan çıkarılarak serviste tedavisine devam edilecek.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: aaa 29 11 2017 16:12
aman ne başarı bravo hastane yapılıyor milyarlar harcanıp doktor yok kalp krizi vakalarının en çok yaşandığı yerlerden biri sinop özellikle boyabat dişimiz ağrısa sevk ediliyoruz yıllardır çok geç kalınmış bişeyi şimdi yapıp bir lütuf gibi önümüze atmak garip ve saçma

1. Yorum: doğrucu 28 11 2017 22:47
hastanemizi ve doktorlarımız tebrik ediyor, hasta kardeşimiz acil şifalar diliyorum. fakat boyabatimizda doktor yokluğundan bafralara, samsunlara sevk edilen onlarca hastamizin olduğu da bir gerçek. yakınları yoğun bakım önlerinde perperisan beklerken bu güzel haberin içinde olamamaktan huzunleniyorlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

77945


Tasarım:DtGaNi