Yayın Tarihi:29 11 2017 02:02(1884)

Toplum Ağız-Diş Sağlığı Haftası Etkinlikleri

Türk Dişhekimliğinin Bilimselliğe Yönelişinin 109. Yılı ve Toplum Ağız-Diş Sağlığı Haftası nedeniyle Türk Dişhekimleri Birliği Samsun Dişhekimleri Odası bir dizi etkinlikler düzenledi.

İlk etkinlik 22 Kasım Çarşamba günü Atatürk Anıtında tören yapıldı. Törene 19 Mayıs Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Samsun Tabip Odası, 6.Bölge Eczası Odası, Samsun Veteriner Hekimler Odası katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Samsun-Ordu-Sinop-Amasya Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Abdullah İlker; 'Türkiye'de özellikle 2000li yıllardan sonra Dişhekimligi Fakültelerinin açılması hızlandı. 2005 yılında 15 olan fakültelerin kontenjanı 960 iken günümüzde fakülte sayısı 75'e ulaşmıştır. Eğitim veren 46 fakültenin kontenjan toplamı ise 4364'e cıkarılmıştır 26 fakülte öğrenci kabulüne başlamamıştır.

Bugün dişhekimi sayısı 30 bini aşmıştır. Bunun yaklaşık 12 bini kamuda çalışıyor. Bu veriler ülkemizdeki dişhekimi sayısının yakın zamanda katlanarak artacağını göstermektedir. Bu da işsiz dişhekimi, ucuz işgücü olarak piyasaya yansıyacaktır.' Dedi

İkinci etkinlik olarak 25 Kasım 2017 günü Samsun Yelken Kulüp’te “Türk Diş Hekimliğinde 109. Yıl Bilimsel Programı” düzenledi.

Programda;Doç. Dr. Emre NAGAŞ 'Endodontide Tekrarlanabilir Başarı' konusu, Doç. Dr. Çağrı URAL 'Muayenede Pratiğinde Dijital Fotoğrafçılık Ne kadar Gerekli?, Vazgeçilmez mi?' konusu, Prof. Dr. Atilla Sertgöz 'İmplantolojide Zor Vakalar ve Çözümleri' konusu, Prof. Dr. Şafak KÜLÜNK 'Sabit Protezlerde Başarı, Tesadüf değil' konusu üzerinde seminer verdiler

Bilimsel Proğrama Samsun, Amasya, Sinop ve Ordu’lu Diş Hekimleri katıldı. Sinop'tan Dt. Rıfat Cenker Sencer, Ayancık'dan ilçe temsilcisi Dt. Filiz Çetinkaya Erkaymaz, Boyabat'tan ilçe temsilcisi Dt. Abdullah Türk katıldı.

Program açılışını yapan Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Abdullah İlker; ' Toplum Ağız Diş Sağlığı Haftası dolayısıyla Diş Hekimleri odası olarak bilimsel bir program düzenlediklerini, bu programda bilimsel ve teknolojik diş hekimliği hakkında sunumlar gerçekleştirdiklerini belirtti. Yine Diş hekimliğinin geldiği nokta ve sorunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Özetle ; 'Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerinin nitelikli ve sürdürülebilir olması için serbest çalışan Diş hekimlerinin ülkemizdeki Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerine dahil edebilmelidir. Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlar ağırlıklı olarak koruyucu ağız diş sağlığı hizmeti vermelidir. Ülkenin çürüksüz geleceği buna bağlıdır.' dedi.

Bilimsel Program sonrası üçüncü etkinlik olarak akşam Gala Yemeğinde meslekte 25. 40. Ve 50. Yılını dolduranlara Plaket verildi. Plaket alanlar arasında 25. Yılını dolduran Boyabat temsilcisi Dt. Abdullah Türk; plaketini Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Abdullah İlker'den aldı.

Yemekte gönüllerince eğlenen Dişhekimleri yeni programlarda buluşmak üzere ayrıldılar.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

31671


Tasarım:DtGaNi