Yayın Tarihi:04 12 2017 05:24(3166)

İlk Defa Girildiği Düşünülen Gizemli Mağaradan Görüntüler

Boyabat Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı ve Yürüyelim Arkadaşlar Grubu lideri Ahmet Küçükbaş kayıtlara girmemiş ve halk tarafından da bilinmeyen büyük gizemli bir mağarayı gezdiler.

Yeni Keşfedilen Boyabat Akyörük Köyü kırsalında Boyabat’ın en derin mağarası  olarak  görülmektedir.

Kaynaklara göre, şu anda mağaranın yeri ve adı hakkında bilgi olmadığı, ilk kez görülen bu gizemli mağaraya yaklaşık 100 metreden fazla girildi.Çeşitli doğal olaylardan ötürü mağara girişinden kopan taşlar ve kayalar mağara girişinin bir bölümünde toplu halde bulunmaktadır. Bu kopmalardan meydana gelen taşlar dikkatli olunmadığı takdirde aşağıya kolaylıkla yuvarlanabilme  olasılığı gözlenirken, mağaraya giren meraklıların çok dikkatli olması gerekiyor. Aksi takdirde taşların yuvarlanması aşağıda bulunan diğer ziyaretçiler için büyük tehlike oluşturmaktadır.

Gezilen bu mağaranın üzeri adeta doğal kemerlerle örülmüş görüntüsü verirken, biline tek şeyin ise Kalsit kaya denilen minerallerden oluşan çevre köylerden geçmiş zamanlarda üzüm pekmezinde kullanılan toprak aldıklarına ait izlerin oluşudur.

Mağaranın derinliklerinde indiğimizde çok miktarda kaplumbağa kabukları gördük. Buraya yuvarlanan kaplumbağalar yukarı çıkamamış olmalılar ki ölmüşler. Ayrıca mağaranın derinliklerinde yarasa kolonisi görüldü.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: cihat 04 12 2017 22:44
merhaba.bu mağaranın beyaz taş / toprak ile kaplı olması insan sağlığı için son derece tehlikeli olan erionit veya asbest olma ihtimali var.buralarda gezilmeden önce bu taş ve toprağın tahlil ettirilmesi iyi olr.bilindiği üzere bu tür toprak kanserojendir ve çok tehlikelidir.

1. Yorum: istanbul boyabatlı 04 12 2017 15:00
çok define aradık kırkkızlar kayalığı ile baglantılı bile olduğunu düşünenler var temizlenip tadilatı yapılıp boyabat turizm mine kazandırılmalı teşekkürler bilgileriniz için


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

345376


Tasarım:DtGaNi