Yayın Tarihi:19 12 2017 05:01(1539)

Allah’ınızdan bulun!

Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Sinop milletvekili Barış Karadeniz Türkiye Büyük millet meclisi’nde yaptığı konuşmasında hükümete çok sert çıkarak “ Bu AKP hükümetinin Sinop’a ne kastı var?” diye çıkıştı!

Karadeniz; “Bizim derdimiz, eğitim, kültür ve turizm şehri olmak. Sizin derdinizi ben bir türlü anlayamadım. Plansız ve yanlış enerji ve yanlış yatırımlarınızla Sinop’u mahvetmek mi istiyorsunuz acaba? Cennetin ortasına bir gün termik santral yaptırmaya kalktınız Sayın Bakan. Birileri para kazansın diye şimdi Mavi Bayraklı denizlerimize balık çiftlikleri kurdurmaya çalışıyorsunuz. Bir sürü HES yaptınız, milletin cebindekini aldığınız gibi akarsularımızın can suyunu da aldınız. Şimdi, nükleer santral yapmaya kalkıyorsunuz. TAEK’in internet sitesine bugün baktım, gördüm ki “Nüfusu az olan yerlere nükleer santral yapmak doğru olur.” diyor. Bu ne demek? Sinop’u siz çoktan gözden çıkarmışsınız. Nereden temiz para kazanırız değil; bu ülkeyi nasıl kalkındırırız, onun hesabını yapın, bu bir kardeş tavsiyesi. Yaptığınız zararların faturalarını nasıl vatandaş ödüyorsa, bu vatandaş bu faturayı size ağır şekilde ödetir bir gün, hiç şüpheniz de olmasın.

Güzel Sinop’umuza bir gelin. Ben bu kürsüden bir gün bütün milletvekillerimizi Sinop’a davet etmiştim. Biz misafirperveriz. Ne kadar yanlış yaptığınızı, enerji politikalarınızı Sinop üzerinde nasıl yanlış uyguladığınızı göreceksiniz. Biz eğitim şehri olmak istiyoruz arkadaşlar. İlimizin okullarında bir sürü öğretmen açığı var, gelin, onlara bakın. Bir sürü öğrenci kalacak yurt bulamıyor. Başarılı fen lisemizin kontenjanını azalttınız. İlimizin üniversitesinde 64 ÖYP’li arkadaşımız daimî kadro için bekliyor. Sayın Rektör diyor ki: “Ben Sinop’u çok seviyorum.” Yani nasıl oluyor bu Sinop sevgisi, ben hayret ediyorum. Bu sevgi, bu ne aşk! Sayın Rektör -ona da sesleniyorum- ver kadroyu, ilimizi eğitimde kalkındıralım; ben de sizi eğitime attığınız bu temelle bir sefer de buradan alkışlayayım.Sinop’umuzun, ülkemizin nükleer santrale ihtiyacı yok arkadaşlar; temiz, yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacımız var, bunun için mücadele etmemiz lazım. Bu AKP Hükûmetinin Sinop’a ne kastı var, çok merak ediyorum. Nerede insan sağlığına, doğaya zarar verecek bir yatırım varsa hemen adres Sinop.Gelin, Sinop’tan başlayalım, yandaşa değil, vatandaşa hizmet etmeye. Nükleer santral için ve yanlış enerji politikaları için kullanılacak bugünkü Enerji Bakanlığının bütçesini kesinlikle oylamıyorum, Allah’ınızdan bulun diyorum.?

Kaynak: Halk Sesi

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: hayri amca 22 12 2017 20:51
vekil sizin duanız kabul olsa şimdiye gadar çoktan iktidar olurdunuz ne yaparsanız yapın siz ne iktidar olursunuz ne bişey ancak meclis te öyle oturursunuz

3. Yorum: hüseyin korkan 20 12 2017 00:15
istemezükçüler sizi ne istiyonuz onu diyüverün hele herşeye karşı çıkın sonra alitirikler niye kesiliyo siz neyi istersiniz ya da istemezsiniz bilemem ama ben sizi hiç istemiyorum

2. Yorum: gökbörü 19 12 2017 22:21
nukleler sanntral sinopa atılmış en buyuk kazıktır. hem sınopa hem gelecek nesıllere , 15 yılda ıktıdarın hıc bir nımetınden yararlanamayan sinop en buyuk kulfetıde almıştır.

1. Yorum: misafir 19 12 2017 18:18
hes karşısınız, izmirliler rüzgar enerjisine karşı, termik santrallere karşısınız, nükleere karşısınız, barajlara karşısınız şu insanların bilmediği bir enerji üretme yöntemi mi var sadece karşısınız birde çözümünüzü yazın yenilenebilir enerj diyor izmirde rüzgar tribünlerini kurmaya karşı geliyorlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

80172


Tasarım:DtGaNi