Yayın Tarihi:31 12 2017 06:06(2434)

Sansüre bir tepkide Davut Koçyiğit'ten:"Bizde haber yapmayız!"

30 Aralık 2017- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Sinop’a yapacağı ziyaret nedeniyle gelişmeleri takip etmek isteyen ”İnternet haber” sitelerine ve canlı yayın yapmaya hazırlanan Ezgi FM Haber merkezimize Sinop valiliği tarafından SANSÜR uygulandı.

İnternet haberciliğini ve yayın kuruluşlarını “YOK“ sayanlar 3 Mart 2017 tarihinde de Başbakan Binali Yıldırım'ın, Sinop’a gelerek yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine neden “evet” denilmesi gerektiğini ayrıntılı bir şekilde partililer ve vatandaşlarla paylaşacağı zamanda aynen bugün olduğu gibi sansür uygulamış, haber merkezimiz dikkate alınmamış ve birileri tarafından gerek görülmemişti. Bu sansür olayının tekrarlanması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

“Bunun anti demokratik bir uygulama ve basın özgürlüğüne karşı alınmış karar olduğunu görüyoruz." Kuruluşumuz ve radyomuz Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyo Kurumu ve ilgili kurumlara bağlı olarak, basın meslek ilkeleri doğrultusunda habercilik yapmaktadır. Bu sansür uygulamasına karşı “15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti” ve “Sinop Gazeteciler Cemiyeti”ni duyarlı olmaya ve gerekli tepkiyi göstermeye davet ediyoruz.

Yaklaşık 50 bin kişiye hitap edebilen haber merkezimize ve internet habercilerine yapılan bu uygulama anayasaya aykırıdır.

Madem bizler alana, salona alınmıyoruz, gazeteci olarak yok sayılıyoruz, Saraydüzü’nde yaptığınız gibi işiniz bitince, kapı dışarı ediliyoruz. Bizlerde bundan böyle sizleri haber yapmıyoruz.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: boyabat 03 01 2018 18:00
senin köşe yazarların bir devletin cumhur başkanını başbakanını kanunlarını yasalarını bilmeden kafalarına göre eleştiri yaparsa boyabata yapılanları beğenmezse eletirirse gazatenin kapanmadığına dua at

4. Yorum: aslan 03 01 2018 06:23
iktidarin degil,,, "devletin ve milletin valisi" olmasi gereken bu sahsin uygulamasi hos degil?!

3. Yorum: uyarı 01 01 2018 02:42
bu yapılan sansürden sayın cumhurun haberi bile yoktur bu ............görevlisinin keyfiyetidir .............. bu şahsı gereken yerler görecektir ve gereken tedbir alacaktır ............................ basına yaptığı bu uygulama ençok sizlere zarar verir bilginize..

2. Yorum: boyabatlı 31 12 2017 22:50
biz oraya vekil için gitmedik.

1. Yorum: datcalı 31 12 2017 22:20
yapmayın zaten!!!akepe ve rcp i yok sayın ve yok hukmunde olsunlar!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51463


Tasarım:DtGaNi