Yayın Tarihi:03 01 2018 04:49(1908)

Kasaplar çarşısında restorasyon çalışmalarına başlanıyor

Boyabat Belediyesi tarafından hazırlanan tarihi çarşı restorasyon projesi kapsamında “Kasaplar Çarşısı” restorasyon inşaatına başlanıyor.

Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yapılan çalışmalar sonucunda, tarihi Boyabat çarşısında yok edilen tarihi dokunun yeniden canlanacağını ve bununla ilgili çalışmalara da ilk olarak kasaplar çarşısında başlanacağını söyledi.

Başkan Çakıcı, “Boyabat’ta, geçmişin izlerini takip etmeye ve yaşatmaya devam ediyoruz. Biliyoruz ki, geçmişe sahip çıkmayanın geleceği olmaz. Kasaplar Çarşısında yok edilen tarih yeniden canlanacak. Bir mezbelelikten, çok güzel bir tarihi çarşı ortaya çıkacak. Bu proje ile bir sözümüzü daha gereğini yerine getiriyoruz. Restorasyon ihalesi sonrasında yüklenici firmaya yer teslimi yaptık. 3 Ocak’ta, yarın restorasyon inşaatımız başlayacak ve Boyabat, inşallah yıl sonunda muhteşem bir Kasaplar Çarşısıyla tanışacak. Boyabat yaşanabilir, imrenilen bir şehir olacak.” dedi.

​ Başkan Çakıcı, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda ise Boyabat’lılara çağrıda bulunarak, “#Maziden Güzel Bir Anınız Kalsın. İlçemizin tarihi dokusunun en güzel örneklerinden kasaplar çarşısında restorasyon çalışmalarına başlanıyor. İleri ki yıllarda, aklınızın bir köşesinde, sakladığınız yerden çıkartıp sarıldığınız bir anınız olmasını istiyorsanız…Şimdiden…Fotoğraf makinelerinizi hazırlayın…Resim çekilin anılarda yerini alsın…İşte restorasyon çalışmalarına başlamış olduğumuz KASAPLAR ÇARŞISI…İlçemize Hayırlı Olsun…” paylaşımında bulundu.

Kaynak: Boyabat Son Haber.com

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: boyabatlı 05 01 2018 17:05
başkan geçmişine sahip çıkmayanların geleceği olmaz demiş. peki kendisi geçmişinde destek aldığı kişilere sahip çıktımı?

3. Yorum: boyabatlı 05 01 2018 01:46
bu meydan projesinin ne kadarı belediyenin ne kadarı iç işleri bakanlığı nın projesi? birde bu proje senin zamanında mı başladı? açıklık getirirmisin?

2. Yorum: boyabatlı 05 01 2018 01:43
o aldığın dergi ödülünde mehmet ersoy'un emeği varmı yokmu? var ise eğer hiç ödülü alırken mehmet ersoy'dan bahsettigimi?

1. Yorum: senaryolara devam... 04 01 2018 01:26
ya başkan,otogarda yapılan inşaatta belediyenin yeri varmı?yokmuş.isterseniz 41 değil 4441 proje var olsun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74108


Tasarım:DtGaNi