Yayın Tarihi:03 01 2018 05:36(1199)

Bu işte bir yanlılışlık var

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından basılan ve müftülükler kanalıyla satılan Diyanet Takvimi'nde Mekke'nin Fethi 11 Ocak tarihinde gösterilmiştir. Yine aynı takvimin 1 Ocak gününde ise "Mekke'nin fethi için Medine'den hareket" yazmaktadır.

Diyanet Takvimi'nde yer alan Mekke'nin fethi ile ilgili bu bilgiler doğrudur ve tarih kitapları ve takvim çevirme klavuzlarıyla bu tarihlerin doğruluğu ispat edilmiştir. Ancak nedendir bilinmez bazı kurum ve şahıslar tarafından Mekke'nin fethi 1 Ocak tarihine çekilmeye çalışılmaktadır. Hatta bu nedenle 31 Aralık gecesi bir çok yerde Mekke'nin fethi ile ilgili programlarda yapıldı.

Bunlardan bir taneside geçtiğimiz 31 Ocak gecesi Boyabat'ta gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili haberde Diyanet Takvimini satan ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Boyabat'ta temsil eden sayın Müftümüz İsa Sağlam'ı görünce hayret ettim.

Sayın müftümüzden bu konuda bir açıklama istiyoruz, sayın müftümüz mensubu olduğunuz kuruma ait olan ve sizin sattığınız takvimdeki Mekke'nin fethi tarihi olan 11 Ocak mı doğru, yoksa programına katıldığınız kurumların iddia ettiği 1 Ocak tarihimi doğru?

Boyabat'ta bir çok kişinin aklını karıştıran, bu durumda bir yanlışlık olduğunu düşünüyoruz, lütfen bu konuda bizi ve halkımızı aydınlatın.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: 1.yorumcu 03 01 2018 19:22
hay ağzına, kalemine, yüreğine sağlık. bana yazacak bir şey bırakmamışsın.

2. Yorum: davut 03 01 2018 18:23
yılbaşına alternatif program girişimleri sonucu yapılan bu uygulama yılbaşını daha da çok gündemde tutar bu birincisi.
ikincisi mekke'nin fethi mekke'de bile kutlanmamaktadır. isteyen kutlar , isteyen kutlamaz. sonuçta o günü kutlamak ibadet değildir. bu da ikincisi.
yılbaşına gelince noel tatili katolikler için 25 aralık, ortadoks ve grigoryan kilisesi için 6 ocaktır. her sene bu gereksiz tartışma yapılacağına; piyango bileti için yenicami önünde kilometreyi bulan (her kesimden insanı içeren) kuyruğu, toplumsal yozlaşmayı, her gün daha da sarsılan ahlakı konuşsak, karşı taraf tezi ile senden olmayanı nasıl aşağılar ona baskın çıkarım derdini bırakıp , bilimde, teknolojide, sanatta , teknolojide nasıl ileri giderim çabası içinde olsa daha doğru olur.
yoksa birisi gider yeni yılını kutlar , öbürü gider temsili mekke'yi fethederek, sabah olunca ikisi de sövdüğü batı'nın teknolojisini kullanır devam eder. buna kısaca istimna derler.

1. Yorum: boyabatlı 03 01 2018 15:57
kuranda kafirun süresi var orda şöyle diyor "sizin dininiz size benim dinim bana" takvimdede yazmış 1 ocak gününde "mekkenin fethi için medineden hareket" e işte insanlar harekete geçmişler mekkenin fethini kutlamak için.kimse size niye yılbaşını kutluyorsunuz diye karışıyormu,yada zorla mekkenin fethini kutlayın diye baskı yapıyormu. o zaman af edersiniz ama size ne yok eğer 11 diyorsanız sizde 11 de kutlayın kimse size niye 11 kutluyorsunuzda demez.hem kutlamak dinin bir emri değil yani kutlayıp kutlamamkta bir beis yok ,ben yılbaşına altarnatif olsun diye mekkenin fethi için medineden hareketi kutluyorum,insanlar özgür değilmi.yoksa sizin yılbaşınıza altarnatif oluyor diyemi bu sıkıntınız


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

372026


Tasarım:DtGaNi